Hui entra en vigor la prohibició de no cremar en terrenys forestals, en contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos

Està prohibida la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls. Esta prohibició estarà en vigor fins el 16 d’octubre.

18767788_10213325367872395_6960139332056170122_nHui, 1 de juny, entra en vigor la prohibició de cremes agrícoles en terrenys forestals, en contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos. El període habitual en què no es pot cremar en estes zones està establert entre l’1 de juliol i el 30 de setembre. No obstant això, a mitjans de maig, la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestal, depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural publicava al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana una resolució que ampliava el període habitual de cremes agrícoles des de l’1 de juny i fins el 16 d’octubre, ambdós dies inclosos.

La direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals prenia esta decisió d’ampliar el període de prohibició de la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls en terrenys forestals, en contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos, atenent a les especials condicions de perill d’incendis que els últims anys ve mostrant el mes de juny, amb temperatures excepcionalment altes i que, unit a la sequera acumulada, afavoreixen la ràpida disponibilitat dels combustibles vegetals fins a l’acció del foc. Per tant, amb l’objectiu d’aconseguir una més eficaç prevenció dels incendis forestals en els boscos o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, Prevenció d’Incendis Forestals considera convenient ampliar el període de restricció de cremes de forma permanent.

 

1099 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!