Hui entra en vigor la prohibició de no cremar en terrenys forestals, en contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos

Està prohibida la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls. Esta prohibició estarà en vigor fins el 16 d’octubre.

18767788_10213325367872395_6960139332056170122_nHui, 1 de juny, entra en vigor la prohibició de cremes agrícoles en terrenys forestals, en contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos. El període habitual en què no es pot cremar en estes zones està establert entre l’1 de juliol i el 30 de setembre. No obstant això, a mitjans de maig, la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestal, depenent de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural publicava al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana una resolució que ampliava el període habitual de cremes agrícoles des de l’1 de juny i fins el 16 d’octubre, ambdós dies inclosos.

La direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals prenia esta decisió d’ampliar el període de prohibició de la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls en terrenys forestals, en contigus o amb una proximitat menor de 500 metres d’estos, atenent a les especials condicions de perill d’incendis que els últims anys ve mostrant el mes de juny, amb temperatures excepcionalment altes i que, unit a la sequera acumulada, afavoreixen la ràpida disponibilitat dels combustibles vegetals fins a l’acció del foc. Per tant, amb l’objectiu d’aconseguir una més eficaç prevenció dels incendis forestals en els boscos o terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, Prevenció d’Incendis Forestals considera convenient ampliar el període de restricció de cremes de forma permanent.

 

1593 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!