El Ministeri de Foment aprova el projecte del traçat de la connexió Sud d’Oliva de la Variant de la Safor

A partir d’ara, i com a pas previ a la licitació de les obres, resta la redacció del projecte constructiu que ha d’elaborar la Demarcació de Carreteres i que, posteriorment, es remetrà a la Direcció General de Carreteres per a la seua aprovació en un termini d’entre tres i quatre mesos. A més, el delegat del Govern també ha confirmat que el projecte ja no s’ha de sotmetre a exposició pública, amb la qual cosa els terminis s’acurtaran. Seria bo que amb la variant sud d’Oliva no passara el mateix que amb el projecte de reordenació de la carretera nacional en l’eixida natural de Pego al mar, només uns quilòmetres més enllà d’on s’hauria de produir l’obra anunciada pel delegat del Govern.

reunió-delegat-govern-a-Oliva-300x169El Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va mantindre ahir de matí una breu reunió amb l’alcalde d’Oliva, David González, en la qual li va comunicar personalment que, el passat dilluns, es va aprovar el projecte de traçat de la Connexió Sud d’Oliva de la Variant de la Safor per part del Ministeri de Foment.

A partir d’ara, i com a pas previ a la licitació de les obres, resta la redacció del projecte constructiu que ha d’elaborar la Demarcació de Carreteres i que, posteriorment, es remetrà a la Direcció General de Carreteres per a la seua aprovació en un termini d’entre tres i quatre mesos. A més, el delegat del Govern també ha confirmat que el projecte ja no s’ha de sotmetre a exposició pública, amb la qual cosa els terminis s’acurtaran.

Este projecte compta amb un pressupost base de licitació de 28,90 milions d’euros. Segons el mateix anunci, l’objecte del projecte és executar, utilitzant l’AP7, una variant de l’actual travessia de la carretera N332 d’Oliva. Consta d’una carretera bidireccional de 2,6 quilòmetres, amb dos carrils de 3,50 m d’ample i vorals d’1,5 m. Està previst realitzar un enllaç tipus trompeta amb l’AP7 i un enllaç amb glorieta inferior a la connexió amb l’actual carretera N332.

L’alcalde d’Oliva va destacar ahir «el treball conjunt i persistent que s’està fent des de l’Ajuntament d’Oliva, de manera coordinada amb la Delegació de Govern, amb lleialtat institucional, per fer que l’expedient avance com més ràpidament millor». González va evitar el triomfalisme, tot i que reconeixia que no esperava una aprovació tan ràpida del projecte de traçat, poques setmanes després de l’aprovació de la Declaració d’Impacte Ambiental. Igualment, l’alcalde va declarar que continuarà treballant perquè el projecte constructiu siga una realitat abans que finalitze 2017.

De fet, tot els partits d’Oliva van considerar l’anunci positiu, tot i que mantenen la prudència. És el cas de Projecte Ciutadans d’Oliva que, a través del seu portaveu, Blai Peiró, valorava que «tot i que allò que siga avançar és positiu per a la nostra ciutat» i recordava que «sempre vam apostar per l’opció de l’enllaç sud, perquè era la més viable i, a més, important per a les platges sud de la ciutat i per a les nostres empreses». Peiró li demanava al ministeri un esforç per tal que «es liciten les obres com més prompte millor, ja que Oliva ho necessita urgentment».

Des del grup EU-Acord Ciutadà, Alejando Salort, indicava cada avanç «suposa que cada vegada ens trobem més a prop del final d’aquest projecte». El portaveu del grup Gent d’Oliva, Pepe Salazar, assenyalava que «és un pas més per tal que l’enllaç sud d’Oliva siga una realitat. Ara és necessari que en els pròxims pressupostos de l’Estat aparega consignat aquest projecte».

Des del Grup municipal Popular, Salvador Llopis, es mostrava molt satisfet per l’anunci «que demostra que des del govern central i des de la Delegació del Govern a València s’està donant solució a aquest gran problema que tenim a Oliva».

El portaveu del Grup municipal Socialista, Carlos Mengual, assegurava que estaran «pendents que els terminis es complisquen i no siga un anunci més per part dels responsables del govern central».

not5942_2Seria bo que amb la variant sud d’Oliva no passara el mateix que amb el projecte de reordenació de la carretera nacional en l’eixida natural de Pego al mar, només uns quilòmetres més enllà d’on s’hauria de produir l’obra anunciada pel delegat del Govern.

Recordem que va ser a finals d’octubre de 2015 quan el Ministeri de Foment va remetre una nota de premsa a l’Ajuntament de Pego informant que havien reprès les obres de construcció del nou enllaç i la reordenació dels accessos de la N-332 al seu pas pel terme d’Oliva amb l’encreuament amb la carretera de Pego al mar per la marjal.

Este projecte es va començar a redactar en 2001 i es va licitar en 2007. A finals d’octubre de 2015 es reprenien les obres, però, es feia de manera efímera. Només van durar unes setmanes. Actualment, el projecte continua paralitzat.

img_24543En 2007 l’empresa que va guanyar l’adjudicació, per un valor de 2.196.034 euros, va ser Constructora Hormigones Martínez, S.A. No obstant, esta empresa va tindre un conflicte amb el Ministeri de Foment, d’ací que, junt amb la crisi i les consegüents retallades. En 2015, l’empresa que va començar a realitzar alguns treballs va ser CHM Infraestructuras, autora de projectes tan emblemàtics com el Circuit de Xest o el Paddock del Circuit de Fórmula 1 de la ciutat de València. La inversió prevista en 2015 per a l’obra era lleugerament superior a la pressupostada en 2007, sent de 2.259.352 euros (+63.318€).

L’actuació es localitza en la seua globalitat al terme municipal d’Oliva i en principi hauria de tindre una longitud de 2.500 m. Afecta a un punt negre, és a dir, un punt on es produïxen més accidents de trànsit dels habituals, que té registrat el Ministeri de Foment ―una circumstància reiteradament denunciada per part de tots els grups polítics pegolins i des del mateix Ajuntament de Pego. Per tant, l‘actuació té per objecte la substitució de l’actual intersecció en forma de “doble T” de la carretera N-332, que conduïx des de Pego a les platges de Dénia i Oliva, per un enllaç tipus diamant amb peses amb les seues corresponents vies de canvi de velocitat i, el que és més important, segons la nota de premsa que publicava Foment en 2007, esta obra suposarà la construcció d’un pas superior sobre la N-332, a fi de millorar els accessos i incrementar la seguretat viària.

Segons explicava Foment, el nou enllaç amb la N-332, que s’hauria d’executar en el perímetre del que es coneix a Pego com creuament de l’Hostal de Sant Jaume, compta amb dos glorietes de diàmetre exterior de 55 metres que connecten la carretera CV-678 (la carretera del mar), amb vials municipals. A més, en 2007 Foment detallava les característiques principals de l’actuació centrades en dos rotondes: la rotonda nord que es projecta en la intersecció del Camí Vell de Dénia i el tram de la carretera VV-1067 (CV-678) que connecta l’enllaç amb la N-332 i la nova carretera de la diputació, mentre que la rotonda sud s’ubica en l’actual VV-1067 (CV-678) a l’est de la N-332. Les dos rotondes disposaran de calçada de huit metres amb vorera d’emergència interior i exterior.

Foment preveu el tancament dels actuals accessos de les carreteres secundàries a la N-332 sent necessari reposar uns quants camins i accessos a les finques i edificacions contigües, inclosa la via de servei de la propera AP-7.

La construcció de l’enllaç hauria de reordenar els accessos existents en la seua zona d’influència, prohibint els girs a l’esquerra en el tram comprés entre el propi enllaç i el situat més al nord, en l’accés al club de golf Oliva Nova, mitjançant la construcció d’illots triangulars de formigó en els accessos.

Segons la versió de 2007, l’estructura prevista de l’enllaç és un pont de 25 metres de llum i 12 metres d’amplària.

2263 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!