Pego aprova tornar al personal municipal del Grup E el 4% del que se’ls va retallar del sou en 2010

És el que s’acordava en la mesa de negociació del 3 de març de 2017, després de consultar-ho amb el Consell Jurídic Consultiu i que este no es definira per cap via concreta i després d’analitzar diverses sentències que són contradictòries entre elles. El punt era aprovat amb 12 vots a favor (PSPV, CdPI i PP) i 4 abstencions (Compromís per Pego).

boeEn 2010, el Govern de Zapatero es va veure obligat a aplicar, per primera vegada des del restabliment de la democràcia a l’Estat Espanyol, una retallada en els sous dels empleats i empleades del sector públic (sous que sí que havien experimentat congelacions salarials anteriorment, però no retallades). Ho va fer mitjançant l’aprovació del Real Decreto-ley 8/2010, de 20 de mayo, por el que se adoptan medidas extraordinarias para la reducción del déficit público. Entre les moltes mesures el decret incloïa «reduir un cinc per cent de la massa salarial, en termes anuals».

No obstant, en algun punt també s’especificava que «les retribucions complementàries del grup E: Agrupacions professionals Llei 7/2007, tindran una reducció amb caràcter personal de l’1 per cent». A l’Ajuntament de Pego, però, es va aplicar la baixada general del 5% i els sindicats fa un temps enrere que van reclamar que s’aplicara l’especificitat de la reducció de l’1% per a la categoria més baixa de la cadena. El que s’acordava en el passat 3 de març en mesa de negociació i este matí en el ple ordinari de juny.

P1320311Recordava l’alcalde, Enrique Moll, que després de l’aplicació de la norma, «hi hagut diferents sentències de diferents reclamacions dels sindicats i de grups de treballadors en les que s’hi troben sentències a favor i sentències en contra», és per això que quan els sindicats van reclamar a l‘Ajuntament de Pego que abonara la diferència de percentatge al grup E i personal laboral assimilat, la corporació municipal va considerar oportú sol·licitar un informe al Consell Jurídic Consultiu. El resultat d‘eixa consulta, però, no ha sigut concloent, reconeixia Moll. Així les coses, «en mesa de negociació es va acordar pagar eixa diferència, que no es podia abonar, però, fins que no es fera efectiu el pressupost», concloïa l’alcalde.

P1320297Alícia Siscar, qui va formar part de la mesa de negociació per part de Ciutadans de Pego, recordava que la negociació ha arribat a bon port «després de molt de temps que els treballadors del grup E reclamaren unes retribucions que, després de diverses consultes, anem a aprovar en este plenari».

P1320298Compromís per Pego demanava disculpes per no haver pogut assistir a la comissió informativa nº2 i després, la seua portaveu, Anna Sastre, explicava que la formació anava a abstenir-se perquè el resultat de la consulta al CJC no era clar, deixant totalment oberta la decisió a l’equip de govern.

Així les coses, el punt era aprovat amb 12 vots a favor (PSPV, CdPI i PP) i 4 abstencions (Compromís per Pego).

 

1654 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!