La Policia Local de Pego duu a terme una campanya d’identificació de gossos

La identificació d’estes mascotes s’inclou dins un registre oficial d’inscripció dels animals que té caràcter obligatori per als gossos amb domicili habitual a la Comunitat Valenciana. Este registre permet un menor abandonament d’animals i els problemes que duu aparellats.
El passat 9 de gener de 2012 l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana informava, en una sessió plenària, que en 2011 “la societat protectora d’animals ha arreplegat a Pego 259 gossos”, la gran majoria dels quals no tenen xip.

L’elevada xifra d’abandonaments ha motivat l’inici d’esta campanya, per part de la Policia Local de Pego, d’identificació de gossos. Ho fan amb el lector de xips del que disposen. Així, si veuen algú passejant el seu gos i els aturen per comprovar que la seua mascota porta xip, que no s’estranyen. Aquells animals que encara no el tinguen instal•lat disposaran d’uns dies per a poder regularitzar la situació del seu gos.

La Llei 4/1994 de 8 de juliol, de la Generalitat Valenciana, sobre protecció dels animals de companyia, i el Decret 158/1996 de 13 d’agost, imposen als posseïdors de gossos el deure d’identificar-los per a inscriure’ls al RIVIA. Açò permet i facilita la seua recerca, així com la localització de les persones responsables dels mateixos. Esta legislació s’ha vist ampliada en l’àmbit local, degut a la promulgació de diferents ordenances que s’afegixen a les ja existents en diversos municipis.

El RIVIA és Registre Oficial per a la inscripció dels animals de caràcter supramunicipal. És obligatori per als gossos amb domicili habitual a la Comunitat Valenciana. Les seues dades tenen validesa legal davant dels Tribunals de Justícia. Té com a objectiu trobar als amos de l’animal perdut, abandonat o furtat.
811 Visites

One thought on “La Policia Local de Pego duu a terme una campanya d’identificació de gossos

  • 23 de març de 2024 at 21:58
    Permalink

    Esta mañana he estado en la policía de Pego con un perro que me he encontrado ,para que leyeran el chip y me comentan que no tienen el lector ,al decirle que es su obligación me dicen que el lector lo tienen en mantenimiento ,y que lo lleve a la perrera y si no que lo suelte ……..

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!