Del 13 d’abril i fins el dilluns de Sant Vicent, 24 d’abril, es prohibixen les cremes agrícoles

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural recorda que no es podrà fer foc en terrenys forestals, en els contigus o a una distància de 500 metres. Dels plans locals de crema aprovats, se suspenen la crema de marges de cultius o de restes agrícoles, de canyars, matolls i operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural recorda que a partir d'aquest dijous, 13 d'abril, i fins al pròxim dia 24 queden prohibides les cremes agrícoles a la Comunitat Valenciana.

Amb motiu de les festes de Setmana Santa i Pasqua, augmenten les eixides a la muntanya o desplaçaments a zones d'interfície urbà forestal. Els agents mediambientals reforçaran la informació sobre els recursos del Pla de Vigilància Preventiva contra Incendis Forestals a usuaris de zones forestals i aquells que es troben a menys de 500 metres d'elles, amb l'objecte de donar-los a conèixer les condicions que s'han d'aplicar durant este període.

Com a mesura de prevenció general, per al període comprés entre el Dijous Sant i el dilluns de Sant Vicent, ambdós inclosos, queden prohibides en els terrenys forestals, en els contigus o amb una proximitat menor a 500 metres d'aquells, les accions o activitats següents:

- La crema de marges de cultius o de restes agrícoles o forestals.

- La crema de canyars, canyissers o matolls lligada a algun tipus d'aprofitament ramader, cinegètic o de qualsevol altre tipus.

- Operacions de destil·lació de plantes aromàtiques.

Dels plans locals de crema ja aprovats queden en suspens les accions o activitats esmentades anteriorment.

Respecte d'això, es recorda que no hi ha restricció en la utilització del foc en els llocs preparats i autoritzats a este efecte dins de les instal·lacions recreatives forestals, sempre que no s'establisca el nivell 3 de preemergència d'incendis.

Una vegada finalitzat el període de Setmana Santa i Pasqua es tornarà a l'horari de crema habitual, que està regulat per la Resolució de 10 de març de 2014 de la DGPEIE, que diu:

"L'horari per a la realització de la crema de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissers o matolls lligada a algun tipus d'aprofitament ramader, queden tancats al període horari comprés entre l'orto [Eixida del Sol] i les 13.30 hores. Es deixa en suspens, fins a nova orde, totes les accions o activitats arreplegues en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives que contradiguen el que establix la present resolució".


1891 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!