Les VI jornades gastronòmiques de Pego permetran degustar una gran varietat de receptes amb l’arròs bomba de Pego com a protagonista

Hui la Regidoria de Creama, Turisme i Comerç, qui organitza les jornades junt amb l‘Associació d’Hostalers de Pego, ha donat a conèixer la graella amb els plats principals que entre els que es podrà triar durant les VI jornades de l’arròs bomba de Pego en els 12 bars i restaurants de la localitat que hi participen. Alguns d’eixos plats que podran assaborir, del 23 al 30 d’abril, són: crosta, arròs a banda, arròs negre, arròs del senyoret, arròs al forn, paella de costelles, faves i alls tendres, paella mixta, paella amb abadejo i flor-i-col, paella amb faves i carxofes, arròs amb llamàntol, putxero, arròs amb fesols i penques, arròs melós de peix, arròs amb tonyina negra i bajoques de la marjal, arròs melós amb sèpia i rap, risotto de bolets, espàrrecs i guatla o arròs brut amb presa i pollastre de corral, entre d’altres. Cal reserva prèvia.

jornades arros cartellTot i que encara queden unes setmanes per a la primera cita gastronòmica a Pego, ja podem començar a configurar-nos les agendes per poder degustar algunes de les propostes que han dissenyat per a enguany, els 12 bars i restaurants que participen en les VI jornades de l’arròs bomba de Pego, que tindran lloc del 23 al 30 d’abril de 2017.

Hui la Regidoria de Creama, Turisme i Comerç, qui organitza junt amb l’Associació d’Hostalers de Pego, ha donat a conèixer la graella amb els plats principals que proposa cadascun dels 12 bars i restaurants que hi participen en les jornades, tots ells membres de l’Associació d’Hostalers de Pego: Ca Vicent, Vent de Llevant, Casino Bar, Ca Briones, El Moss de Pego, Zorrilla, Rafel, Cooperativa, Saló Fillol’s, L’Om, Llit i Taula i Alejandro’s.

Un any més, els i les comensals podran comprovar la versatilitat de l’arròs bomba conreat al Parc Natural de la Marjal de Pego, un arròs amb una qualitat excel·lent que és característic de la gastronomia pegolina, triant entre una gran varietat de receptes que fan lluir-se a l’arròs, com són: crosta, arròs a banda, arròs negre, arròs del senyoret, arròs al forn, paella de costelles, faves i alls tendres, paella mixta, paella amb abadejo i flor-i-col, paella amb faves i carxofes, arròs amb llamàntol, putxero, arròs amb fesols i penques, arròs melós de peix, arròs amb tonyina negra i bajoques de la marjal, arròs melós amb sèpia i rap, risotto de bolets, espàrrecs i guatla o arròs brut amb presa i pollastre de corral, entre d’altres opcions.

triptic interior

En la graella facilitada per Creama es pot veure que cada plat proposat té baix el preu del menú. I és que, com a novetat, estes VI jornades de l’arròs bomba de Pego presenten menús amb un preu variable que oscil·la entre els 12 i 18 euros, depenent dels productes que s’usen per a elaborar el plat principal que cada restaurant proposa.

El menú de les VI jornades de l’arròs bomba de Pego inclou un parell d’entrants, el plat principal, les postre i una beguda.

Afirmen els restauradors i les restauradores de l’Associació d’Hostalers de Pego que s’està davant un producte, l’arròs bomba de Pego, d’una excepcional qualitat que oferix una gran versatilitat a la cuina. Ressaltaven, a més, que del 23 al 30 d’abril és un moment clau per visitar el municipi i poder trobar l’excel·lència culinària en la majoria d’establiments hostalers del poble.

Per complementar estes VI jornades de l’arròs bomba de Pego l’oficina de Turisme, junt amb els educadors i les educadores del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva, «organitzaran una sèrie de rutes que serviran perquè, la gent que vinga de fora i no conega la marjal conega també l’entorn on es produïx este arròs i després puga acabar la jornada degustant un plat d’arròs d’allí», explicava la regidora de Promoció Econòmica, Rosa Maria Ferrer

Recordava que cal fer reserva prèvia per a facilitar la feina als hostalers i les hostaleres. I és que detallaven des de l’Associació d’Hostalers de Pego que van a cuinar crostes individuals, paelles individuals, plats que et trauran a taula atenent al nombre de persones que hi haja indicat en cada reserva. D’ahí la necessitat de realitzar la cita prèvia.

 

2115 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!