Pego s’adherix a la nova Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes

Unes 30 emissores, entre elles Ràdio Pego, i uns 100 treballadors conformen la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, que es va crear el passat 20 d’abril a la seu de la FVMP. Un acord que pretén visibilitzar, vertebrar, dinamitzar i potenciar la informació de proximitat, en definitiva, tindre una plataforma en què les ràdios municipals transiten segures, independents i amb el propòsit de mancomunar esforços i projectes.

IMG_3574El passat dijous 20 d’abril, va ser un dia històric per a les ràdios municipals del País Valencià i també, per suposat, per a Ràdio Pego. La seu de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), a València, va acollir l’acte de creació de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV). Un projecte que fa anys es va iniciar i que, des del passat 20 d’abril pren un estatus que li permetrà finalment tirar endavant un projecte d’unió seriós i real.

IMG_3578La reunió va ser presidida pel secretari autonòmic de comunicació José María Vidal, i pel secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Gil, que van posar l’accent en el fet que esta Xarxa naix amb l’objectiu de visibilitzar, vertebrar, dinamitzar i potenciar la informació de proximitat. En definitiva, tindre una plataforma en què les ràdios municipals transiten segures, independents i amb el propòsit de mancomunar esforços i projectes.

IMG_3571L’acord aprovat per unanimitat va ser celebrat per totes les parts i ja s’ha format una comissió de treball conformada per les ràdios de Picassent, Mislata i Pego inicialment, però en la que també hi tindran participació les emissores de Bétera, l’Eliana, Albal, Manises, Tavernes i la Llosa de Ranes. La regidora de Comunicació de l’Ajuntament de Pego, Rebeca Bañuls, present a l’acte, va manifestar que esta presència a la comissió de treball suposa «un orgull». La comissió de treball començarà a tractar qüestions de futur com ara la formació, l’ocupació, la protecció dels professionals o fins i tot el paper que tindrà la xarxa d’emissores municipals valencians en la nova ràdio autonòmica.

IMG_3572Ràdio Pego fa un grapat anys que es va involucrar en la XEMV que ara dóna passos definitius cap a la seua constitució sota el paraigua de la FVMP. Una iniciativa que, des del principi entén que enfortirà el paper de les emissores de poble de titularitat pública. La regidora de Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Pego, Rebeca Bañuls, que hi va estar present en l’acte de certificat l’acord i conveni de la XEMV va valorar molt positivament el pas donat. No obstant això, avançava que «s’hauran de fer algunes modificacions en el reglament per millorar-lo» a mesura que vagen detectant-se. Bañuls veu la XEMV com «una eina molt important a partir de la qual podrem compartir moltes coses i que significa poder tindre a l’abast molts assumptes fins ara impensables». Afegia que estem davant una «plataforma que servirà per a sumar esforços i coordinar conjuntament totes aquestes ràdios que, fins ara, actuaven de forma individual».

IMG_3592La Federació Valenciana de Municipis i Províncies posa a disposició de la nova XEMV personal propi de l’ens municipalista valencià, així com assistència tècnica i l’organització de cursos i jornades de formació. Segons han indicat des de la pròpia FVMP, ells no assumeixen cap tipus de finançament, encara que sí que s’obre la possibilitat de signar futurs convenis amb altres institucions públiques per a enfortir la XEMV.

XARXAEn total són unes 30 emissores que sumen un planter conjunt d’uns 100 treballadors. Tot el personal tècnic present a l’acte de constitució de la XEMV va coincidir en qualificar el dia com a «històric», després dels anys que fa que es camina sense suport institucional per aconseguir el que el passat 20 d’abril esdevenia realitat a la seu de la FVMP i amb la presència del secretari autonòmic de comunicació José María Vidal, i el secretari general de la FVMP, Vicent Gil.

La presentació oficial, on s’espera l’assistència dels alcaldes i alcaldesses de tots els municipis implicats al projecte, i del President de la Generalitat, Ximo Puig, està prevista per a principis de maig.

 

1841 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!