Les Trobades d’Escoles en Valencià ompliran dissabte el centre del poble de reivindicació, cultura i activitats

Pego serà dissabte l’autèntic cor de la Marina en acollir les Trobades d’Escoles en Valencià. L’alumnat dels centres educatius de tota la comarca, i el públic en general, estan convidats a participar en les activitats que es desenvoluparan al llarg del dia als carrers del centre del poble, des de les 12 del migdia fins a la nit.

Les Trobades d’Escoles en Valencià formen part de les Trobades 2024, una iniciativa d’Escola Valenciana. Enguany les Trobades arriben a al voltant de vint municipis de les comarques valencianes, on es du a terme un total de 22 esdeveniments festius en defensa de la llengua sota el lema ‘Fem poble, parlem valencià’. Aquest lema es presenta com una crida a l’acció col·lectiva i interseccional per la llengua en un context marcat per una significativa hostilitat política i social cap a la identitat valenciana.

Pel que fa a les Trobades d’Escoles en Valencià, dissabte a Pego, la programació inclou exposicions, activitats i jocs esportius, música en directe, cercavila, actuació de la Muixeranga de la Marina Alta, més de 50 tallers d’activitats per a les escoles i el Concert de La Gira. A més a més, Ràdio Pego també hi estarà present per a contar-ho en directe, a partir de les cinc de la vesprada, des de l’estand que tindrem a la plaça de l’Ajuntament.

Anem al detall de la programació. A les 12 tindrà lloc la inauguració de les exposicions «Carnestoltes», «Museu de l’Arrós» i «Aus de la Marina», a la Casa de Cultura. I, a la mateixa hora s’encetarà les activitats i jocs esportius als carrers Major, Sant Eloi, Puríssima, Sants Metges i la piscina municipal. Hi haurà pilota valenciana, beisbol, natació, atletisme, Muay Thai i Aikido, entre d’altres activitats.

Ja a la vesprada, a les quatre en punt, es donarà pas a la Mostra de la cançó de Dani Miquel i escoles de la Marina Alta a l’escenari principal que es trobarà al passeig Cervantes.

A les cinc de la vesprada començarem amb el nostre programa especial en directe, i a les cinc i mitja està previst l’inici de la cercavila, «Fem poble, parlem valencià», amb la participació dels centres educatius de la Marina Alta i grups d’animació com una batucada, La Clandestina, el grup de Danses El Portitxol de Xàbia i l’Agrupació Musical de Pego. El lloc de concentració dels participants serà el passeig Cervantes, a l’escenari principal.

A continuació, a les sis, s’encetarà l’activitat als tallers de les escoles. N’hi haurà més de 50 i estaran repartits als carrers Sant Agustí, Sant Doménec, Ramón i Cajal, Argentina, Moreral, Mayorazgo Cendra i plaça de l’Ajuntament.

La part final de la programació tindrà la música i el ball com a protagonistes. A les sis i mitja actuarà la Muixeranga de la Marina Alta a la plaça de l’Ajuntament i a les huit serà el torn de la Muixeranga Segària i Dansà de la Marina. Per últim, a partir de les nou de la nit, a l’escenari del passeig Cervantes, tindrà lloc el Concert de la Gira, amb La Llavor, Els Catarres i Maluks.

212 Visites
Hola!!