Prohibida la crema de residus agrícoles en tota la Comunitat Valenciana fins al 15 d’octubre

La Generalitat Valenciana va suspendre ahir dilluns, 15 d’abril, el període de crema de marges de cultiu o d’eliminació de residus agrícoles o forestals mitjançant l’ús del foc, fins al pròxim 15 d’octubre.

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ja ha publicat aquesta modificació del Decret 91/2023 pel qual s’avança aquesta mesura prop de dos mesos. Segons explicava ahir el president de la Generalitat, Carlos Mazón, la modificació de la norma que regula la crema de residus agrícoles ve provocada per les especials condicions de risc d’incendis forestals a la Comunitat Valenciana propiciades pel dèficit de precipitacions, les temperatures inusualment elevades, els forts i reiterats vents terrals, l’elevat estrés hídric i la vegetació amb baix contingut d’humitat, les quals coses faciliten la propagació del foc. A més a més, no hi ha cap de previsió de millora d’aquestes condicions.

Precisament una crema agrícola autoritzada va originar l’incendi que devasta des del diumenge la serra de Ferrer i el Coll de Rates, afectant els termes municipals de Tàrbena, Parcent, Alcanalí i Xaló. De fet, segons ha informat el diari digital La Marina Plaza, un home i el seu fill van ser detinguts ahir, i posats després en llibertat, com a responsables d’eixa crema agrícola que podria haver originat el diumenge al matí el tràgic incendi que ha calcinat ja més 640 hectàrees de la Vall de Pop i Tàrbena.
129 Visites
Hola!!