Ha començat la campanya Stop al foc amb prohibició de la crema de restes agrícoles

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural prohibeix entre l’1 de juny i el 16 d’octubre totes les activitats relacionades amb la crema de restes agrícoles recollides en els plans locals de cremes o en autoritzacions nominatives en els terrenys forestals, en els confrontants o a menys de 500 metres.
S’entén per “cremes agrícoles” les de marges de cultiu o de restes agrícoles o forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls.

És per això que, tal com s’indica en la campanya de conscienciació de la Conselleria, anomenada «Stop al foc. La teua actitud pot marcar la diferència», està prohibida la crema agrícola a menys de 500 metres de terrenys forestals, també a Pego, fins al 16 d’octubre.

Cal recordar que la Conselleria treballa amb el sector agrari perquè la gestió de les restes agrícoles s’encamine cap a la seua valorització en substitució de la pèrdua del recurs que suposa la crema en el camp.


Per a això és condició prèvia la seua separació i recollida selectiva, per a distingir entre la fracció que es pot triturar i incorporar els seus nutrients directament en el terreny i la fracció que es pot aprofitar de forma més eficient per a la producció d’energia renovable, en forma d’estella o de pèl·lets més elaborats.


En el marc de la campanya ‘Stop al foc’, i al llarg del mes de juny, la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals ha començat a reflexionar amb el sector agrari per a abordar en diverses sessions de treball la viabilitat de les alternatives a l’ús agrícola del foc.

En aquest sentit, més del 80% dels focs que s’inicien en aquest territori té causes humanes i, dins d’aquestes, les negligències són les de major pes. Les estadístiques d’incendis forestals corroboren, any rere any, que una part important de les negligències que originen incendis en les muntanyes es deuen a un ús inadequat del foc com a eina d’eliminació de restes agrícoles.

1603 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!