Detecten a la Marjal un exemplar del Carricerí Cellut, ocell globalment amenaçat

En el desenvolupament del projecte europeu Life Paludicola, s’ha fet una campanya de detecció i anellament del Carricerí Cellut, o Acrocephalus paludicola, en diferents aiguamolls de la Comunitat Valenciana.

Durant la migració primaveral, el Carricerí Cellut, l’ocell passeriforme més amenaçat d’Europa, utilitza primordialment els aiguamolls de la costa mediterrània espanyola com a llocs d’alimentació i descans des de les zones d’hivernada a l’Àfrica occidental i les de cria al Centre d’Europa.

El Carricerí Cellut és un xicotet ocell de 13 cm de longitud i 10 grams de pes, que és capaç de recórrer 6.000 quilòmetres de distància en cada viatge migratori entre les seues casernes de cria i les seues casernes d’hivernada. Aquest camí el realitzen dues vegades a l’any i per a completar-lo amb èxit és indispensable la presència d’aiguamolls amb un hàbitat d’alta qualitat al llarg de la seua ruta migratòria. Així doncs, els aiguamolls com la Marjal Pego-Oliva són primordials per a la seua supervivència.

L’estudi d’aquest ocell s’ha centrat en quatre aiguamolls de la Comunitat Valenciana. Al Prat de Cabanes-Torreblanca es van capturar 7 ocells: al Tancat de la Ratlla (en L’Albufera), 6 ocells; a la Marjal dels Moros, 10 ocells i a la marjal de Pego-Oliva, 1.

2145 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!