La historiadora Núria Gómez parlà del orígens i els valors de la Festa de Moros i Cristians en el pregó

Per segon any consecutiu la Junta Central de Moros i Cristians de Pego ha comptat amb una dona per a ser la pregonera de les festes. Dissabte passat l’encarregada d’anunciar l’inici de la celebració del 2019 va ser la historiadora Núria Gómez, membre de la filà Coscolls. L’acte començà amb un passacarrer de la Junta, acompanyada per l’Agrupació Musical de Pego, recorrent els carrers del terme des del passeig Cervantes fins la plaça de l’ajuntament, on els festers i festeres es van donar cita per a presenciar el pregó.

Des del balcó de l’ajuntament, acompanyada per la capitana del 2019, Conxin Jordà Mestre, per la presidenta de la Junta Central, Carla Pascual, i per l’alcalde en funcions, Enrique Moll, Núria Gómez va iniciar el seu discurs evocant l’època història en què es basa la festa de Moros i Cristians. I va fer un recorregut pel patrimoni històric del poble testimoni d’aquella època medieval, com el castell d’Ambra, la murada i el campanar.

La pregonera es va remuntar així als orígens de la celebració de la festa de Moros i Cristians i destacà que continua viva gràcies a tots i totes els festers i festeres.

També va posar de relleu dels valors de la festa, que, com va dir, «té la capacitat de crear sentiment de col·lectiu» i, en ella, no caben les diferències.

Núria Gómez aprofità l’ocasió per agraïr la tasca de totes les persones implicades en l’organització i celebració de les festes, i desitjà el millor a la filà Coscolls i a la seua capitana, i als Almogàvers, ambaixadors del 2019.

Per últim, la capitana, Conxín Jordà, va ser l’encarregada de convidar a tots i totes a eixir al carrer per a gaudir dels Moros i Cristians, que se celebraran del 27 al 30 de juny.

L’acte va concloure amb un castell de focs d’artifici i, cóm no, música festera.

 

1939 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!