Breus: La junta general del Creama aprova el pla d’acció i els comptes de 2007

A més, vents de 95 km/h causen un centenar d’incidents en la Marina i l´Alcoià al llarg del cap de setmana. Vint-i-cinc dentistes de la comarca celebren la festivitat de la seua patrona a Pego. A Dénia la Fundació Riuraus Vius demana fórmules de protecció per a este tipus de construccions tradicionals. Els vigilants de la reserva del cap de Sant Antoni detenen dos pescadors furtius. La junta general del Creama aprova el pla d’acció i els comptes de 2007

Esta passada setmana es va celebrar una reunió de la junta general en el saló de plens de l’Ajuntament de Xàbia. Una sessió de treball, amb un convidat especial, Gaspar Brotons, director territorial de l’INEM, en la que es va aprovar el pla d’acció, la plantilla de personal i el pressupost del Creama en 2007. Un nou exercici i un nou torn en el sistema rotatiu de la capitalitat del consorci que passarà a Calp. El president del Creama, Juan Roselló, va agrair l’acollida dispensada per Xàbia en el 2006. El pressupost inicial del Creama per al 2007 ascendeix a 1.489.465 euros.

Es tracta d’una primera estimació basada en les aportacions dels ajuntaments i d’altres entitats col•laboradores de la Generalitat Valenciana, la Diputació d’Alacant, l’Impiva i el SERVEF, entre altres. A més, als comptes anuals se sumen els recursos econòmics procedents de la Unió Europea per al desenvolupament de diferents programes. De fet, el pressupost dels dos anys anteriors es va tancar amb més de 3,5 milions d’euros al sumar totes les aportacions i els distints projectes desenvolupats al llarg de l’exercici.


Vents de 95 km/h causen un centenar d’incidents en la Marina i l´Alcoià al llarg del cap de setmana

Les ratxes de vent van superar ahir els 95 quilòmetres per hora en molts punts de la Comunitat, especialment a les comarques de l´Alacantí, l´Alcoià i la Marina, on els bombers van haver de realitzar un centenar d’actuacions com a conseqüència del fort vent. En la província d’Alacant es van comptabilitzar un centenar d’actuacions per caiguda de panells publicitaris, despreniment de teules, finestres i vidres i arbres i palmeres


Vint-i-cinc dentistes de la comarca celebren la festivitat de la seua patrona a Pego

Vint-i-cinc odontòlegs i estomatòlegs de la Marina Alta han celebrat en el restaurant Zorrilla de Pego la festivitat de la seua patrona Santa Apolònia.
La celebració de la patrona ha tornat a Pego després de dos anys per a gaudir de les delícies de la gastronomia de les Valls de Pego amb un menú on a més de tapes típiques d’esta subcomarca com figatells o coques escaldaes van poder degustar delícies de la cuina tradicional pegolina com la crosta o l’arròs al forn, preparades a la manera antiga pel restaurant regentat pels fills d’Evaristo Zorrilla en ple centre del nucli urbà.

La festa, que el Col•legi Oficial d’Ondontòlegs i Estomatòlegs d’Alacant celebra oficialment el 7 de febrer, va tindre així la seua prolongació en la comarca en una jornada que va servir per a intercanviar opinions entre professionals del sector, i donar la benvinguda als acabats d’incorporar nous professionals de la matèria.



La Fundació Riu-raus Vius demana formules de protecció per a este tipus de construccions tradicionals

Jesús Pobre ha sigut el lloc de naixement de l’associació cultural Riu-raus vius, que naix de les inquietuds d’un grup de ciutadans preocupats per la progressiva desaparició de l’arquitectura tradicionals de la Marina Alta. Considerats com un element distintiu del paisatge i de la identitat de la comarca, molts riu-raus es troben en “un estat agònic, a causa de la desídia, de la manca de consciència col•lectiva, de la inexistència d’ajudes oficials o de l’especulació urbanística”, segons ha manifestat el secretari de l’associació, Lluís Fornés. Precisament, l’associació, que presideix Josepa Cucó, catedràtica d’Antropologia a la Universitat de Valencia, reivindica formules de protecció per als riuraus i que s’arbitren mesures que afavorisquen la seua conservació.

A més, es demana als polítics que es realitze un catàleg dels riu-raus que hi ha a cada municipi. En l’acte de presentació celebrat el divendres, al saló d’actes de l’Ajuntament de Jesús Pobre, l’escriptora Carme Miquel va llegir un manifest en el que es recorda que els riu-raus constituteixen un “patrimoni material, cultural i social que ens indentifica a nivell comarcal i ens atribueix una singularitat especial dins del conjunt de les terres valencianes”. I representen una part important de “la saviesa del poble de la Marina Alta acumulada al llarg del temps”..


Els vigilants de la reserva del cap de Sant Antoni detenen dos pescadors furtius

Dos jóvens de 26 anys van ser detinguts a Xàbia per, suposadament, pescar en l’interior de la reserva marina del cap de Sant Antoni, segons van informar des de l’ajuntament d’este municipi.

Els dos arrestats, Roberto José C.C. i Rubén H.P., ambdós veïns de la ciutat d’Alacant, van ser sorpresos pels agents i el biòleg encarregat de la vigilància en una zona denominada segona cala, que constitueix l’àrea «més important quant a nombre d’espècies».

Per a accedir a la zona els presumptes pescadors furtius van utilitzar una embarcació pneumàtica que van encallar en la platja del Benissero i, una vegada allí, un d’ells es va submergir amb un fusell mentres que l’altre romania pescant amb un palangre i una canya, aparells que va llançar al mar a l’adonar-se de la vigilància policial.

El submarinista va aprofitar els enfilats rocallosos d’esta zona per a ocultar-se en un d’ells durant diverses hores, la qual cosa, segons les mateixes fonts, va ser considerat una « actitud temerària» perquè la baixa temperatura de l’aigua podria haver-li causat una hipotèrmia.

Sobre les 20 hores, este submarinista va aconseguir arribar a la platja de la Grava nedant per a dirigir-se al vehicle que tenia estacionat i allí va ser detingut pels agents. Després d’un registre de la zona, es va descobrir que abans d’aproximar-se a eixe lloc havia ocultat l’equip de pesca i les captures en les pedres esculleres de la platja.

Les captures van consistir en tres mers d’entre 2 i 4 quilograms, quatre daurades de 2 quilos i tres polps de al voltant de 4, tot això va ser entregat a la residència d’ancians de Xàbia mentres que l’embarcació, el seu remolc i els utensilis de pesca van ser decomisats i posats a disposició de la Conselleria de Territori.

Segons l’ajuntament, estos dos jóvens tindran que «fer front a importants sancions econòmiques» , sobretot un d’ells perquè, segons pareix, és reincident en este tipus d’infraccions.

684 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!