Nou capítol en l’enfrontament entre PSOE i Compromís pel PAI Pego Golf

L’enfrontament entre l’equip de govern i els de l’oposició continua amb un nou capítol ara, arran la declaració de no admissible del recurs contenciós administratiu interposat per quatre regidors del grup de Compromís davant l’audiència provincial d’Alacant contra l’acord plenari de novembre de 2022 en el qual s’aprovà les bases per a la redacció del nou projecte del Pego Golf.

Socialistes Pego feia un comunicat de premsa ahir dimarts en el qual manifestaven que l’Ajuntament havia rebut dilluns una notificació del Jutjat Contenciós Administratiu en la qual s’informava que s’havia «declarat inadmissible el recurs contenciós dels regidors del grup Compromís presentaren contra l’Ajuntament de Pego, l’associació d’afectats PDAI Pego Golf, així com l’empresa que s’ha presentat per a fer el projecte».

I en el seu escrit el PSPV-PSOE indica que «Una de les principals raons per les quals el jutge desestima el recurs fet per Compromís és que els quatre regidors decidiren abstindre’s a l’acord de plenari de novembre de 2022 on es proposava l’aprovació de les bases per a licitar el projecte del ‘Pego Golf’». Per a l’equip de govern aquest és «Un fet que demostra la incongruència dels regidors i regidores de Compromís; si estigueren en contra, així ho hagueren manifestat amb el seu vot en la sessió plenària de novembre de 2022».

Aquestes afirmacions han rebut resposta hui per part de Compromís, també a través de nota de premsa. Text en el qual s’aclareix que hi ha un «error de forma» en la decisió del jutge i és que els regidors de Compromís no es van abstindre en la votació en què s’aprovà les bases per a la redacció del nou projecte, sinó en contra.

En el seu comunicat Compromís indica que han «presentat una petició de rectificació al jutjat perquè considerem que hi ha errors» i aclareixen que al respecte del PAI Pego Golf hi ha dues votacions en dues sessions diferents, la qual cosa podria haver causat una confusió. En el plenari del 3 de novembre de 2022 es va debatre sobre les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf, acord que va motivar la presentació del recurs de reposició i en el qual Compromís va votar en contra. I en la sessió extraordinària celebrada el 30/12/2022 es va votar un recurs de reposició presentat per Compromís, contra la decisió del Ple d’aprovar les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf, votació en la qual Compromís sí que es va abstindre «per no ser jutge i part i incórrer en possibles incompatibilitats».

Compromís indica que «el jutge explica, per tal de justificar la inadmissió del recurs contenciós, que els nostres regidors i regidores ens vàrem abstenir en la primera votació (votació de les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf), cosa que és falsa i fàcilment comprovable en les actes dels plens».

Així, el grup de l’oposició considera que «el recurs judicial que va presentar Compromís per Pego contra les bases per a la redacció del nou projecte de Pego Golf (1.300 noves vivendes) seguix viu». I anuncien, a més que en cas que el jutge no accepte la seua petició de rectificació aniran al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per tal de continuar el litigi.

Per part seua, els socialistes recordaven ahir que «l’equip de govern de Pego (del PSPV), l’únic que va demanar un informe per a comprovar si el Pla Parcial havia caducat i aquest va ser l’informe que es va enviar a l’Ajuntament, la ratificació per tècnics de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat on s’indicava que la DIA té vigència indefinida, perquè es tracta d’un pla parcial i estos, quan són aprovats, tenen vigència indefinida».

I afirmen que «Amb esta consulta, l’equip de govern de Pego buscava evitar possibles accions legals que repercutirien en les arques municipals, per un problema, que, cal recordar, es va iniciar amb el beneplàcit dels antecessors dels actuals representants de Compromís. L’equip de govern sempre ha tractat de seguir les recomanacions dels experts en la matèria per tal d’evitar possibles demandes, així com els possibles perjudicis econòmics».

Per al PSPV-PSOE «Queda evident que el grup Compromís de Pego ha decidit en aquesta legislatura engegar la màquina de fang i optar per una política tòxica. Tot i això, aquest equip de govern sempre ha apostat per tindre la porta oberta als membres de l’oposició per tal de treballar a millorar el nostre municipi, i ho seguirà fent, com s’ha fet fins ara perquè els dos partits de l’oposició formen part de la Junta de Govern per decisió del PSPV».

I des de Compromís afirmen que «continuem confiats en que la nostra lluita per protegir la nostra aigua i el futur de Pego continua viva, i animem a tota la població a mobilitzar-se, cadascú amb el seus mitjans, per a protegir el seu poble».

218 Visites
Hola!!