Els Moros i Cristians de Pego són els que més vidre reciclen de tota la Comunitat Valenciana

Els festers i festeres van aconseguir reciclar 5.700 quilos d’envasos de vidre en 2023, amb la qual cosa Pego ha aconseguit guanyar el concurs ‘La Reconquesta del Vidre’ que organitza Ecovidrio entre els festers de la Comunitat Valenciana. Una iniciativa l’objectiu de la qual és que aquestes festes siguen més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient, gràcies a la col·laboració de les filaes.

En aquesta edició han participat un total de 37 municipis de la Comunitat, dividides en tres categories diferents, i s’ha aconseguint el reciclatge d’un total de 243.533 quilos d’envasos de vidre. Pego ha participat en la categoria Dolçaines, municipis amb més de 1.000 festers, quedant per davant d’altres localitats com La Font de la Figuera o Benissa. De fet, els festers i festeres de Pego han aconseguit reciclar més que municipis que participen en altres categories amb major nombre de festers; el guanyador de la categoria Darbukas (entre 1.000 i 2.500 festers i festeres) ha aconseguit reciclar tan sols 100 quilos més de vidre que Pego.

L’alcalde, Enrique Moll, en el lliurament del premi ha manifestat que “És d’agrair el compromís que demostren els festers i festeres de la nostra localitat amb el reciclatge». I diu que des de l’Ajuntament estan «convençuts que per a les pròximes edicions serem capaces de superar les xifres aconseguides fins ara». Moll afirma que s’ha demostrat que el pegolí és «un municipi compromés amb el reciclatge, el respecte al nostre planeta”. El guardó aconseguit pels festers i festeres ha estat posteriorment entregat a la presidenta de la Junta Coordinadora dels Moros i Cristians de Pego, Núria Gómez. I, aprofitant el lliurament del premi a la presidenta s’ha dut a terme, a més, la firma del conveni entre l’Ajuntament de Pego i els Moros i Cristians del municipi.
198 Visites
Hola!!