Pego canvia 328 perilles de vapor de sodi per led amb la subvenció concedida per l’IVACE

L‘objectiu és estalviar en els sistemes d’enllumenat públic. La coordinació entre les regidories de Medi Ambient i Obres i Serveis ha estat bàsica per a dur endavant esta substitució. El projecte que va presentar Pego a l’IVACE tenia un cost de 150.000€, dels quals el 50% els aportava l’I Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i la resta l’Ajuntament de Pego a través d’un préstec a baix interès.

A novembre de 2017 coneixíem que el projecte que va presentar Pego a l’IVACE per a substituir per led bona part de les lluminàries de vapor de sodi del municipi amb l’objectiu d’estalviar en els sistemes d’enllumenat públic, era aprovat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial. Amb eixa subvenció s‘ha intervingut en espais com la plaça del Mercat, el carrer Jaume I o el Sant Ferran i la zona del Cementeri.

Explicava la regidora d’Urbanisme i Obres i Serveis, Alícia Siscar, que la tria d’estes dos zones ha vingut motivada perquè «eixes perilles de vapor de sodi ja no tenen recanvi». D’altra banda, detallava que els carrers on s’ha fet la substitució al centre del poble i a la zona del cementeri, corresponen a dos comptadors diferents, ja que els canvis de lluminàries van lligats a comptadors, no a carrers. La coordinació entre les regidories de Medi Ambient i Obres i Serveis ha estat bàsica per a dur endavant esta substitució, ja que desvelava Siscar, la subvenció la va demanar Medi Ambient.

El projecte que va presentar Pego a l’IVACE tenia un cost de 150.000€, dels quals el 50% els aportava l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial i la resta l’Ajuntament de Pego a través d’un préstec a baix interès. Este import ha permès que s’hagen substituït 328 llums de vapor de sodi per llums led. Este canvi afavorix la reducció del consum energètic i la contaminació lumínica.

L’Ajuntament de Pego ja ha demanat la mateixa subvenció corresponent a l’exercici 2018 per a poder continuar substituint lluminàries, ja que l’objectiu de l’equip de govern, manifestava Alícia Siscar, és «canviar l’enllumenat de tot el poble». De fet, especificava la regidora d’Urbanisme que el consistori té feta una auditoria que indica el cost total del canvi de les perilles. Una xifra important que provoca que les substitucions vagen fent-se per fases, amb subvencions o sense elles, afirmava Siscar. I és que s’ha demostrat que «és un estalvi considerable per al poble». «Esta inversió acabes compensant-la en un parell d’anys», assegurava.

Recordava Alícia Siscar que el canvi de perilles convencionals a led «no s’ha començat ara, es va començar en algunes zones com és el Passeig Cervantes, fa un parell d’anys abans». Aquell canvi va servir per a «demostrar que es produïa un estalvi considerable». Això va permetre que este tipus d’inversió siguen considerades com a «financerament sostenibles» i per tant que es puga destinar part del romanent de tresoreria a la substitució a led de totes les lluminàries del municipi.

 

1697 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!