Ivace Energia inicia una nova edició dels plans Renove de calderes, aerotèrmia i finestres

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través d’Ivace Energia, iniciarà el pròxim 30 de gener una nova edició dels plans Renove de calderes, aerotèrmia i finestres, dirigida a la ciutadania.

L’objectiu  és fomentar l’eficiència energètica en les llars de la Comunitat, mitjançant ajudes econòmiques per a la renovació de calderes per altres d’alta eficiència energètica i de les finestres per altres de major aïllament tèrmic. Segons la Conselleria, des de l’any 2016 els plans Renove de l’Ivace han permés la substitució de 3.244 calderes i 25.050 finestres.

La campanya de 2020 es prolongarà fins al pròxim 18 de juny i igual que les anteriors edicions, les ajudes econòmiques provindran en la seua majoria (més del 80%) dels fons aportats per l’Ivace i comptaran també amb una aportació econòmica de les empreses instal·ladores participants.

Al llarg d’esta setmana s’obrirà el termini perquè els comerços de la Comunitat que vulguen participar en esta campanya puguen adherir-se.

Pla Renove de calderes i aerotèrmia

En el cas de les calderes, la finalitat és la renovació de les calderes de calefacció i aigua calenta actuals per altres d’alta eficiència energètica, per la qual cosa per a beneficiar-se d’estes ajudes s’han d’adquirir calderes que utilitzen com a combustible gas natural o gasos liquats del petroli, que estiguen dotades d’una potència entre 15-70 kw i siguen de molt alta eficiència energètica (de condensació d’alt rendiment).

La iniciativa permetrà renovar el parc de calderes que compten amb una major antiguitat, la qual cosa contribuirà a aconseguir una major eficiència energètica, una millora del confort i una disminució de la factura energètica de les llars.

D’esta forma, aquells ciutadans i ciutadanes que substituïsquen les seues velles calderes rebran un descompte de 50 euros, que farà l’empresa instal·ladora i una ajuda de 250 euros de Ivace Energia, que es realitzarà mitjançant transferència bancària.

Les calderes de condensació posseeixen un rendiment molt elevat gràcies a que recuperen part de la calor continguda en els gasos de fuita producte de la combustió.

L’estalvi que pot obtindre’s pel canvi d’una caldera actual per una de condensació per a un habitatge de 100 metres quadrats en un municipi de l’interior de la Comunitat ascendeix a 350 euros a l’any.

Així mateix, el pla incorpora el suport a les instal·lacions de aerotèrmia, que podran obtindre una ajuda econòmica de fins a 950 euros. Amb aquesta ajudes, es pretén facilitar la incorporació de la aerotèrmia en les llars per al proveïment d’aigua calenta i calefacció, ja que es tracta d’una energia no contaminant i una tecnologia que presenta rendiments energètics molt elevats.

Cal subratllar que la aerotèrmia es comptabilitza com a energia renovable, ja que agafa l’aire exterior i el bomba a l’interior de l’habitatge, generant calefacció i aigua calenta. Esta tecnologia presenta consums elèctrics molt reduïts i el seu rendiment és fins a quatre vegades superior a altres sistemes.

Així doncs, el Pla Renove preveu fins a 950 euros d’ajuda per a la substitució d’una instal·lació fixa de calefacció i aigua calenta de baixa eficiència energètica per un equip de aerotèrmia domèstic. D’aquesta quantitat, 800 són aportats per l’Ivace mitjançant transferència i 150 per l’instal·lador.

En el cas de substitució d’una instal·lació tan sols d’aigua calenta de baixa eficiència energètica per un equip de aerotèrmia domèstic, l’ajuda serà de 480 euros (400 euros aportats per l’Ivace i 80 euros per l’instal·lador).

Renovació de Finestres

En el cas del pla Renove de finestres, l’Ivace dóna suport a la incorporació de finestres amb major aïllament tèrmic amb un total de 90 euros per metres quadrat, dels quals l’empresa instal·ladora realitza un descompte de 15 euros per metre quadrat de finestra i els 75 euros restants els aporta Ivace Energia, mitjançant transferència bancària.

Amb la renovació de finestres en habitatges es pot aconseguir una reducció de les necessitats de calefacció entre un 25-30%, la qual cosa suposa una reducció de la factura energètica de l’habitatge entorn del 135 euros anuals.

Així, es podrà sol·licitar les ajudes per a la renovació de finestres i portes envidres exteriors que complisquen amb una sèrie de característiques tècniques, d’acord amb les especificacions recollides en la resolució de convocatòria.

Per a acollir-se a les ajudes, les persones interessades han de contactar amb un comerç o empresa instal·ladora adherida al Pla Renove 2020. El llistat de comerços e empreses instal·ladores adherides es pot consultar en la pàgina web consultar ací

1121 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!