La corporació demana una parada a l’hostal de Sant Jaume per al Tren de la Costa

L’Ajuntament de Pego ha presentat al·legacions a l’Estudi Informatiu del Tren de la Costa Gandia-Oliva-Dénia, recuperant la petició de que es faça una parada en la intersecció de la CV-678 amb la N-332, a l’hostal de Sant Jaume.

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Pego ha redactat un document d’al·legacions a l’Estudi del Ministeri de Foment arran d’una moció que el grup municipal de Compromís va presentar per via d’urgència al plenari ordinari del mes de gener. Una moció que va quedar damunt de la taula, amb l’acord expres de tots els partits de la corporació municipal, de fer una reunió a l’endemà, el divendres 3 de gener, per tal de consensuar unes al·legacions conjuntes. La urgència era màxima perquè el termini per a presentar les al·legacions finalitzava el dia 10.

Com hem dit, el document d’al·legacions surt de la proposta plantejada al plenari de gener. El regidor Àngel Oltra va ser qui defensà la moció de Compromís per Pego en la sessió. I recordà que ja en l’any 2016 el consistori pegolí presentà unes al·legacions a l’estudi que el Ministeri va fer en aquell moment, i encara no s’ha rebut cap resposta.

Ara hi ha un altre informe: l’Estudi Informatiu de la Línia Ferroviària València-Alacant Fase II, Tram Oliva Dénia. En ell s’estableix que la millor opció per a connectar la Safor i la Marina Alta és fer una estació única a Dénia. La moció de Compromís al·legava contra esta ubicació, apostant perquè l’estació de la comarca estiga a Ondara, en uns terrenys situats entre la N-332 i l’accés a l’autovia AP-7.


Però, des de la resta de partits es va assenyalar que la moció de Compromís no recollia les necessitats específiques de la població de Pego. En este sentit es va manifestar, en primer lloc, la regidora i portaveu de Ciutadans de Pego Independents, Alicia Siscar.

El portaveu del Partit Popular, Ferran Gonzàlez, es va mostrar en la mateixa línia de plantejar al Ministeri les opcions que sigueren més beneficioses per als pegolins i pegolines. El PP opina que el millor seria fer una parada entre Oliva i Pego.

Va ser precisament Ferran Gonzàlez qui plantejà que es convocara una reunió urgent per tal que tots els partits de la corporació redactaren unes al·legacions conjuntes i consensuades garantint així la defensa dels interessos del municipi.

En el torn del PSPV-PSOE, l’alcalde, Enrique Moll, indicà que per al seu partit el traçat que planteja el Ministeri, amb estació final a Dénia, no és el més idoni per a Pego. Però Socialistes per Pego tampoc estava d’acord amb la proposta de Compromís de fer l’estació en les immediacions de l’accés a l’AP-7.

A més, Moll posà de relleu el conflicte comarcal i, fins i tot, dins dels mateixos partits a diferents municipis de la Marina Alta, que existeix en quant al traçat del Tren de la Costa. Problemàtica que ve de llarg, des de fa huit anys, va dir, i que podria aprofitar la corporació de Pego per tal de plantejar les unes al·legacions pròpies en benefici de tots els seus ciutadans i ciutadanes.

Així doncs, la moció de Compromís va quedar damunt de la taula i Junta de Portaveus es va reunir finalment el divendres. Redactà un document amb huit al·legacions, dirigit a la Secretaria d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge. En la primera es recorda que l’Ajuntament de Pego presentà al·legacions en el 2016 apostant per la variant del traçat que situava l’estació de la Marina Alta entre l’AP-7 i la N-332 i que encara no s’ha rebut cap resposta.

El document defensa l’estació comarcal en eixa zona propera al Centre Comercial, i crear un servei d’autobusos que la connecte amb Dénia i Xàbia. Les raons de l’Ajuntament de Pego són mediambientals, perquè fer l’estació a Dénia suposarà passar per terrenys afectats pel PORN del Parc Natural del Montgó. També per raons econòmiques, atés a que un recorregut més curt, amb final a Ondara, serà més barat. I, per motius poblacionals: l’estació a Dénia beneficiaria als seus 42.000 habitats, mentre que una de caràcter comarcal donaria servei als 74.000 habitants de la resta de localitats de la Marina Alta. A més, s’assenyala en les al·legacions, el nucli poblacional de Dénia és dispers, per la qual cosa, arribar a l’estació implicaria un bon nombre de desplaçaments dels seus habitants.

I, per últim, es demana l’abaixador a l’hostal de Sant Jaume, mesura amb què, diu textualment el document, «solucionaríem alguns dels problemes que el nostre municipi porta reivindicant des de fa molts anys. Esta intersecció és un punt negre d’accidents, destacat en la N-332».
1137 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!