Els polígons industrials de la Marina podran millorar i modernitzar-se amb l’ajuda de l’Ivace

Els ajuntaments podran presentar les sol·licituds d’ajuda des del 5 de març fins al 6 d’abril de 2018. Les principals actuacions que subvencionarà l’Ivace als polígons industrials de la Marina Alta i la Marina Baixa són, entre altres, l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora de la seguretat amb vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, la implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, la millora de l’enllumenat públic, la generació d’energia renovable o la instal·lació de serveis contra incendis.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, va destacar ahir a Pedreguer que els polígons industrials de la Marina Alta i la Marina Baixa “milloraran l’enllumenat públic amb leds i tindran depuradora gràcies a les ajudes de l’Ivace 2018-2019”.

Climent, la directora general de l‘Ivace, Júlia Company, i tècnics de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial van explicar i detallar les principals característiques i actuacions d’esta ordre d’ajudes en una jornada informativa que va reunir a alcaldes, alcaldesses, empresaris i empresàries dels municipis d’estes comarques.

El conseller va animar els ajuntaments a que presenten projectes d’inversió “per a millorar i modernitzar les seues àrees industrials “per fer-les més accessibles i atractives per a la instal·lació de noves empreses que generen llocs de treball”.

“Des de la Conselleria d’Economia Sostenible i des de l’Ivace estem fent un esforç perquè la reindustrialització arribe a tots els territoris i amb aquestes ajudes, que són continuació de les publicades el 2017, volem arribar a tots i cadascú dels nostres municipis”, va subratllar Climent.

En esta jornada es van detallar les principals actuacions que subvencionarà l’Ivace als polígons industrials de la Marina Alta i la Marina Baixa, que són, entre altres, l’obra civil per a la implantació de fibra òptica, la millora de la seguretat amb vigilància a través de CCTV connectat a la Policia Local, la implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, la millora de l’enllumenat públic, la generació d’energia renovable o la instal·lació de serveis contra incendis.

També es contempla la millora de la senyalització i de la identificació dels carrers dels polígons, la dotació de nous vials i nous accessos, subministre de gas i la implantació d’ecoparc.

En la jornada es va fer especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d’ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s’efectue en 2018.

El termini per a presentar les sol·licituds d’ajuda és des del 5 de març fins al 6 d’abril de 2018.

En la trobada també es va informar els alcaldes i les alcaldesses que els municipis de la Marina Alta i la Marina Baixa disposaran, junt amb al Vinalopó Mitjà i Alt Vinalopó d’un pressupost inicial de 2,6 milions d’euros per a l’exercici 2018 i una previsió de 3 milions d’euros per a 2019.

 

1773 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!