La Diputació d’Alacant exclou Pego del Pla d’Obres i Serveis

L’Ajuntament havia sol·licitat la rehabilitació de l’edifici Cervantes per a transformar-lo en biblioteca pública. Un projecte que va rebre el suport del PSPV, Ciutadans de Pego Independents i el PP i l’abstenció de Compromís per Pego i Volem Pego. L’obra estava valorada en 1.058.655 euros i l’Ajuntament sol·licitava la concessió de la subvenció del Pla Especial d’Obres de la Diputació per valor de 688.126€, que suposaria el 65% del cost de l’obra.

A finals de maig de 2017 la corporació municipal en un ple extraordinari aprovava amb 11 vots a favor (PSPV, Ciutadans de Pego Independents i el PP) i 5 abstencions (Compromís per Pego i Volem Pego) presentar al Pla Provincial d’Obres i Serveis 2017 de la Diputació d’Alacant la rehabilitació de l’edifici Cervantes per a transformar-lo en biblioteca pública. L’obra estava valorada en 1.058.655 euros i l’Ajuntament sol·licitava la concessió de la subvenció del Pla Especial d’Obres de la Diputació per valor de 688.126€, que suposaria el 65% del cost de l’obra. El consistori es va comprometre a no tornar a demanar el Pla Provincial d’Obres i Serveis durant els propers dos anys, si la Diputació li concedia l’ajuda.

La futura instal·lació estava previst que comptara amb una aula audiovisual, una aula d’estudi, una aula d’informàtica i un despatx per a la bibliotecària o el bibliotecari.

El passat dimecres, 21 de febrer, la Diputació d’Alacant enviava als mitjans de comunicació una nota de premsa informant que «el Govern Provincial impulsarà enguany 14 projectes a la Marina Alta amb més de 4,3 milions d’euros gràcies als Plans d’Obres i Serveis». Malauradament, però, la proposta pegolina no es troba entre els 14 projectes seleccionats per la Diputació d’Alacant.

La regidora d’Urbanisme, Alícia Siscar, valorava molt negativament esta notícia perquè «els pegolins han deixat de rebre una inversió inversió de quasi 1.100.000€». Assegurava que l’Ajuntament no ha rebut cap notificació explicant els criteris que han provocat que a Pego no se li haja concedit la subvenció. A més, fonts de la Diputació d’Alacant indiquen que el projecte «s’ha quedat a la porta» i «si alguna població renuncia al Pla d’Obres i Serveis potser ens toque». Una afirmació de la que dubtava Alícia Siscar, de la mateixa manera que suggeria les adjudicacions es deuen basar en criteris polítics, tot i no entrar més en la qüestió.

Recordava Siscar que va ser l’any 2014 quan a Pego se li va aprovar l’últim Pla d’Obres i Serveis per a ampliar el cementeri. Així mateix, explicava que «no es va executar fins a 2016 per problemes a Diputació i per tant, Pego no ha rebut cap Pla d’Obres i Serveis des de 2014», concloïa.

Reconeixia la regidora d’Urbanisme que el projecte presentat per a 2018 per l’Ajuntament de Pego era «molt ambició» i per això el consistori es va comprometre a no tornar a demanar el Pla Provincial d’Obres i Serveis durant els propers dos anys, si la Diputació li concedia l’ajuda.

Des de la Diputació no s’han donat raonat l’exclusió del projecte pegolí. No obstant això, avançava la regidora d’Urbanisme que «tornarem a presentar» la rehabilitació de l’edifici Cervantes per a transformar-lo en biblioteca pública en la pròxima convocatòria, «a vore que decidixen».

Sobre el llistat de pobles als que se’ls ha concedit el Pla d’Obres i Serveis, manifestava Alícia Siscar, que li «pareix molt correcte que es done a pobles molt xicotets. Però a poblacions més grans, trobe que ha sigut un criteri a dit o del partit polític que està governant en estos moments i això no és just per als pegolins i crec que per a cap poble és just». És per això que considera Siscar que «les Diputacions no tenen perquè adjudicar a qui vullguen perquè tots som iguals».

La Diputació d’Alacant ha aprovat 14 projectes a la Marina Alta amb un pressupost de 4.347.402 euros, que serà subvencionat en un 85,3% pel l’entitat provincial amb una aportació de 3.708.915 euros. La zona de la Marina Alta concentra el 24,5% de les actuacions arreplegades en el Pla i el 22,7% del pressupost del mateix.

Els municipis de la Marina Alta beneficiats són Beniarbeig, Benimeli, Calp, Castell de Castells, Gata de Gorgos, La Llosa de Camacho (E.A.T.I.M.), La Vall d’Alcalà, La Vall d’Ebo, Llíber, Murla, Orba, Parcent, Sanet i Els Negrals i Senija. Les poblacions que més quantia reben del Pla d’Obres i Serveis són Beniarbeig, amb una subvenció de 722.500 € per a fer executar un edifici cultural multifuncional, Llíber que rep una ajuda de 455.999,99€ per a la construcció d’una piscina, vestuaris i condicionament de zones adjacents i Calp que rebrà una subvenció de 389.907,12€ per a la urbanització del vial J, tram 1.

1523 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!