Pego crida a concentrar-se tots els dijous ‘Per unes pensions dignes’

Després de l’èxit de la convocatòria de la setmana passada i seguint els passos d’altres ciutats de l’Estat com Bilbao, Pego ha decidit convocar cada dijous a les 11.30h., a la plaça de l’Ajuntament, als i les pensionistes per defensar el sistema públic de pensions i els drets laborals i socials.

Davant la resposta dels i de les pensionistes de Pego la setmana passada que van acudir de forma notòria a la concentració ‘Per unes pensions dignes i garantides’, les persones que van convocar aleshores s’han proposat un nou repte. Convocar concentracions setmanalment. Així, a partir de demà, 1 de març, els i les pensionistes de Pego, però també totes aquelles persones que s’hi vulguen afegir, estan cridats a concentrar-se cada dijous, a les 11.30h., a la plaça de l’Ajuntament.

En esta ocasió, però, sí que hi haurà lectura de manifest i d’informacions relatives a la situació de les pensions explicant el perquè ha començat este moviment a nivell estatal, que es demana i si es van produint canvis, com explicava per a Ràdio Pego, Javier Ruiz ‘Txin’.

La presència massiva als carrers en més de 90 ciutats i pobles al llarg i ample de tota Espanya de jubilats i jubilades, la setmana passada, exigint una major pujada de les pensions i que estes siguen garantides a través de la vinculació als Pressupostos Generals de l’Estat, ha fet reaccionar el govern i dimarts el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, confirmava que el Govern central treballa per incloure als pressupostos del 2018 una deducció en quota a l’IRPF per reconèixer els “costos inherents” quan les persones arriben a una edat “molt avançada”, sense especificar-la, com els referits a la discapacitat. Una mesura que, a falta de detallar, ja han avançat des de la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, no solucionarà el problema actual atenent que la majoria de pensionistes ja estan exempts de pagar IRPF per les rendes baixes que perceben. Per tant, les persnes que convoquen les concentracions de Pego consideren que «hi ha molta informació i molts matisos que cal tenir clars i no despistar-se».

La proposta de convocar setmanalment les concentracions ‘Per unes pensions dignes’ està inspirada en el que ha passat en ciutats com Bilbao. Allí van començar a concentrar-se a gener i actualment es reunixen cada setmana milers de persones. És una manera de visibilitzar la problemàtica i mantenir viva la demanda.

 

1487 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!