L’Ajuntament de Pego dóna suport a la vaga feminista del 8 de març que duu com a lema ‘Les dones parem el món’

És per això que el Dia Internacional de la Dona Treballadora el consistori no ha programat cap activitat per commemorar la rellevància de les dones en la societat. Les activitats per a commemorar el 8 de març s’han traslladat a divendres 9 de març, perquè «tots ens hem d’involucrar a l’hora de les cures, la planificació, la gestió i l’execució de les tasques domèstiques», explicava José Merí, regidor d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego.

El 8 de març s’ha convocat una vaga feminista d’àmbit mundial, en més de 150 països, per a reclamar igualtat real d’oportunitats i drets entre hòmens i dones. La convocatòria oficial a Espanya partix de centenars d’organitzacions de dones grans i xicotetes, estatals, autonòmiques i locals que conformen el Moviment Feminista com, per exemple, la Xarxa de Dones de la Marina Alta o el grup de Dones Cabal de Pego.

Esta vaga s’inspira en la convocatòria viscuda el 24 d’octubre de 1975 a Islàndia. Aquella vaga, com la que està convocada el 8 de març de 2018, pretenia visibilitzar com d’indispensables són les dones per a l’economia i la societat d’un país. Es reclamava i es reclama, acabar amb la bretxa salarial i altres formes de discriminació laboral.

És per això que s’entén que la vaga feminista convocada per al 8 de març va més enllà del que s’identifica com atur laboral perquè la participació de les dones és nuclear en totes les esferes de la vida, i la vaga ha d’assolir també altres treballs i espais: el de les cures, el consum, la vida estudiantil i associativa.

La vaga feminista es conforma com una crida contra qualsevol tipus de violència que viuen les dones per ser dones a fi de demostrar que, si elles paren, es para el món. Per tant, les inclou a totes. A les que tenen ocupacions remunerades i a les que treballen en sa casa o en les d’altres, a les que cuiden xiquets i xiquetes, majors, o persones dependents, a les de les ciutats, a les dels pobles, a les de tots els orígens, a les de totes les identitats. A totes elles, esta vaga les convida a parar, a deixar per unes hores de traure-ho tot avant perquè la societat se n’adone del valor que aporten.

L’Ajuntament de Pego dóna suport a la vaga feminista del 8 de març que duu com a lema ‘Les dones parem el món’. El regidor d’Igualtat, José Merí, confirmava a Ràdio Pego que «la regidoria d’Igualtat i l’Ajuntament de Pego hem decidit secundar esta vaga per a donar recolzament a totes les iniciatives que d’ella es desprenen». I és que reconeix Merí que «la dona s’enfronta diàriament i estructuralment a una cultura que les menysprea, les desplaça i les mata. Una cultura que, tradicionalment, està imposada per una societat patriarcal».

És per això que el Dia Internacional de la Dona Treballadora el consistori no ha programat cap activitat perquè «tots ens hem d’involucrar a l’hora de les cures, la planificació, la gestió i l’execució de les tasques domèstiques», explicava José Merí. Qui també incidia en el fet que «no ha de ser tan sols el 8 de març, sinó que la col·laboració en les tasques domèstiques s’ha de donar els 365 dies de l’any».

Així les coses, els actes per a commemorar el 8 de març a Pego s’han traslladat a divendres 9 de març. Eixe dia, a les 6 de la vesprada, a la Casa de Cultura, s’impartirà una xerrada sobre nutrició que correrà a càrrec de Maria Pons i que està organitzada per l’AMPA de l’Escoleta Infantil municipal ‘La Trilladora’. A les 8 de la vesprada, també a la Casa de Cultura, es lliurarà el premi ‘Jo Dona’ que enguany valora la tasca de les policies locals que han passat pel cos de seguretat municipal, Tere Lloret Cambrils i Merche Sastre Sendra. L’acte estarà amenitzat per Eva Olivencia que cantarà acompanyada al piano per Ferran Ferrando.

 
1988 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!