“Pego quedarà en la memòria de la dignitat de la lluita antifeixista d’aquest país”

‘Acte final de campanya’, amb aquest títol el Grup de Suport als Encausats convocava una concentració divendres passat a la plaça de l’Ajuntament per tal d’agrair totes les mostres de recolzament i tota l’estima que han rebut des del 18 d’octubre de 2020. Han estat quasi 4 anys de procés per arribar per fi el passat dia 13, a la seua compareixença als tribunals per a un judici que no s’ha arribat a celebrar gràcies a l’acord subscrit entre la defensa dels 14 joves pegolins i les acusacions. Un pacte amb el qual s’ha evitat que els antifeixistes passen per la presó a canvi de declarar-se culpables dels càrrecs que se’ls imputava i acceptar una condemna menor.

Divendres els joves intentaren transmetre tot el que han passat durant aquests quasi quatre anys, la seua gratitud per les nombroses mostres de solidaritat i plasmar el bon treball que s’ha fet des de la seua defensa, exercida per l’organització antirepressiva Alerta Solidària, i des del Grup de Suport. Precisament, aquest dos col·lectius van estar presents divendres en eixe acte de final de campanya.

Alerta Solidària va mostrar la seua satisfacció per haver guanyat una «batalla contra el feixisme» amb el reforçament de la pressió social, un «tsunami de solidaritat que -van afirmar- ha deixat Pego en la memòria de la dignitat de la lluita antifeixista d’aquest país».

Per part del Grup de Suport es va afirmar que «quedarà per a la memòria la magnífica resposta popular» en aquest cas i destacaren els joves encausats de Pego com un «exemple de dignitat».

Guillem, un dels joves encausats, va ser l’encarregat de traslladar, amb emoció, el que han viscut els 14 antifeixistes de Pego durant aquests anys. I d’entre els exemples de lluita contra el feixisme, va destacar el d’una persona que ja no està entre nosaltres, Toni Ribera, ànima mater de Ràdio Pego.

L’acte va concloure amb una actuació de la Muixeranga de la Marina Alta, que va fer palés el seu suport als encausats, una vegada més.

La colla aprofità l’ocasió, a més, per a fer públic el seu rebuig a la llei educativa de la Generalitat Valenciana per considerar que arracona el valencià i el relega com a «llengua de tercera».

439 Visites
Hola!!