La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes i À Punt Mèdia fan equip en signar un conveni de col·laboració

Per primera vegada, la corporació valenciana de mitjans de comunicació compta amb les emissores públiques municipals per a treballar colze a colze i sumar sinergies entre els mitjans de comunicació públics. Una col·laboració que permetrà transformar la informació local en autonòmica amb l’objectiu de tenir la ciutadania el millor informada possible. L’acord tindrà una durada inicial de quatre anys facilitarà l’elaboració de producció conjunta o la utilització de recursos tecnològics i immobles, entre altres coses.

Ahir va ser un dia que sempre estarà marcat en roig al calendari de la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) perquè, per primera vegada, la corporació valenciana de mitjans de comunicació compta amb les emissores públiques municipals per a treballar colze a colze. Esta col·laboració es cristal·litzava, després de mesos de treball i reunions, amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, i el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, ja que la XEMV està sota el paraigua de la FVMP. A l’acte també va estar present el president de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, així com altres responsables d’À Punt, la l’FVMP i la XEMV.

El conveni, que s’ha signat al Centre de Producció de Programes de Burjassot, permetrà sumar sinergies entre els mitjans de comunicació públics que transformarà la informació local en autonòmica amb l’objectiu de tenir el millor informada possible la ciutadania.

L’acord tindrà una durada inicial de quatre anys i permetrà intercanviar continguts entre l’espai autonòmic de comunicació i la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes, facilitant l’elaboració de producció conjunta o la utilització de recursos tecnològics i immobles, entre altres coses.

El desig d’ambdues parts és que la signatura d’este conveni no es quede en paper mullat, sinó que realment siga efectiu per a enfortir i enriquir l’espectre comunicatiu públic de la Comunitat Valenciana.

El president de la FVMP, Rubén Alfaro confiava que este conveni «vaja més enllà del paper», assegurant que «este conveni amb À Punt és un pas més enllà per a desenvolupar el repte d’uns mitjans de comunicació públics de qualitat amb els que tots els valencians i les valencianes se senten representats».

La directora general d’À Punt, Empar Marco, defensava els nombrosos beneficis del conveni. Este permetrà a À Punt accedir a més fonts d’informació, reflectir millor la pluralitat social, ampliar els continguts evitant un centralisme informatiu, afavorir l’ús social del valencià i la presència de parles diferents, tindre accés a l’ús de locals compartits sense necessitat d’inversions especials o afavorir l’economia d’escala, per destacar alguns dels avantatges.

Per sobre de tot, però, la directora d’À Punt Mèdia ressaltava la proximitat que ve de la mà de les emissores municipals afirmant que “À Punt Mèdia vol ser pròxima, està en el seu ADN, i no hi ha més proximitat que el fet que les ràdios municipals hi estiguen implicades”, afegia Marco.

Les emissores municipals que formen part de la XEMV, amb este conveni guanyaran en continguts i en visibilitat, ja que algunes de les seues notícies traspassaran el terme municipal i podran ser escoltades per tot el territori valencià. A més, es podrà comptar amb més fonts d’informació, el que duu aparellat un guany en la qualitat de la producció i l’emissió, també es tindrà major presència en les xarxes socials, s’incrementa el seu potencial publicitari o es facilitarà la projecció autonòmica dels seus i les seues professionals, per mencionar-ne només alguns. El conveni també permetrà a les ràdios municipals fer un salt tecnològic qualitatiu.

La realitat de les emissores locals és ben diversa i les dificultats per les que ha passat cadascuna no han estat poques. És per això que un conveni com el signat ahir, dijous 26 de juliol de 2018, té especial rellevància per a la XEMV, com a puntava el president de la FVMP, perquè permet generar «sinergies autonòmiques i locals on les ràdios municipals van a guanyar en qualitat, en tecnologia, en continguts i en economies d’escala, el que revertirà en el servei públic que representen les ràdios municipals».

2352 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!