Pego podria rebre la subvenció demanada per a reformar l’edifici Cervantes

Després del pacte als que han arribat els grups de Diputació d’Alacant per al repartiment del romanent de tresoreria destinat a inversions financerament sostenibles que indica que, els pobles que es beneficiaran no podran haver-hi acumulat altres subvencions, especialment en el marc del Pla d’Obres i Serveis. El pacte permetrà que es destinen 15 milions d’euros en prop de 90 municipis de la província.

Dimecres passat, 25 de juliol, els grups majoritaris de la Diputació d’Alacant, PP, PSOE i Compromís, confirmaven en Junta de Portaveus que havien arribat a un acord per al repartiment del que queda al romanent de tresoreria de la institució provincial. Un pacte que permetrà que es destinen 15 milions d’euros, aproximadament, a inversions financerament sostenible en prop de 90 municipis de la província.

Durant la reunió s’han pactat els criteris de distribució destes ajudes. El principal punt establix, que els pobles beneficiaris d’esta ajuda no podran haver acumulat altres subvencions, especialment en el marc del Pla d’Obres i Serveis. Per tant, fruit d’este acord, en principi es beneficiaran tots aquells municipis que van quedar fora del Pla d’Obres i Serveis de 2018 per falta de dotació pressupostària.

Este és el cas de Pego. Que presentava en el ple de maig de 2017 i en el de maig de 2018 la proposta de rehabilitació de l’edifici Cervantes al Pla d’Obres i Serveis 2017 i 2019, sense aconseguir que se li concedira. Esta obra té com objectiu transformar l’actual edifici Cervantes en biblioteca pública. L’obra està valorada en 1.058.655 euros i l’Ajuntament sol·licitava la concessió de la subvenció del Pla Especial d’Obres de la Diputació per valor de 793.991, que suposaria el 75% del cost de l’obra.

Els tres grups presentaran una moció conjunta amb l’acord arribat en la junta de portaveus durant el ple extraordinari previst per a dilluns que ve 30 de juliol. Si, com tot fa preveure, s’aprova la moció, els ajuntaments tindran fins el 30 de setembre per poder presentar els projectes a subvencionar.


1364 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!