El president de la Generalitat i l’alcalde de Pego signen l’ajuda del Fons FEDER per a posar en valor el Castell d’Ambra

L’ajuda dels fons europeus que gestiona la Generalitat Valenciana cobrix un 50% del cost de les tasques necessàries per a poder protegir, conservar i recuperar el Bé d’Interès Cultural que és el Castell d’Ambra.

Este matí el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assistit a la signatura de les ajudes del pla de subvencions de Fons FEDER per a projectes d’actuació en els municipis de la província d’Alacant. Han estat 26 projectes els que s’han signat hui a la seu universitària Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant, per un valor que ronda els 8.5 milions d’euros. Entre els projectes que s’han rubricat, el de posada en valor del Castell d’Ambra.

Així, este matí el president del Consell, Ximo Puig i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, han signat les ajudes del Fons FEDER que es destinaran a protegir, conservar i recuperar un dels dos Béns d’Interés Cultural que té Pego, el Castell d’Ambra.

La subvenció cobrix el 50% dels costos del projecte. Així les coses, la Generalitat Valenciana, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional, aportarà 50.000€ i l’Ajuntament de Pego, 50.000€ més amb l’objectiu de completar les tasques que permeten posar en valor el Castell d’Ambra.

Sobre la base que «el Castell d’Ambra és un dels grans oblidats en la nostra població i les noves generacions no el coneix», segons l’equip de govern de l’Ajuntament de Pego i, amb la intenció, que «primer el coneguem nosaltres, que el sapiguem apreciar, que el posem en valor i després que puguem presentar-lo a l’exterior com un punt referent», l’alcalde de Pego, Enrique Moll declarava a Ràdio Pego que «anem a continuar demanant [subvencions] per a intentar posar en valor el castell amb la intenció que siga un punt de referència cultural i turístic de la nostra població». I és que pretenen que este siga un projecte que es dilate «en el temps».

Respecte a les ajudes futures, avançava Moll que «hem demanat una altra subvenció de 40.000€ a la Generalitat Valenciana, a través de Patrimoni, que va a sumar-se a la dels Fons FEDER» i que permetrà encetar, segons apuntava, una segona fase de rehabilitació del BIC pegolí.

1555 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!