Pego acull el Consell de la FVMP

En ell el president de la Federació, Rubén Alfaro, ha reivindicat una millora del finançament local i una millora de les ferramentes legislatives, la derogació de la Llei de Racionalització de l’Administració Local, ja que impedix que els veïns i les veïnes dels municipis tinguen els serveis que es necessiten i que es mereixen. L’alcalde de Pego, Enrique Moll, ha criticat l’actitud del president de la Diputació d’Alacant per la seua negativa a participar en el Fons de Cooperació Municipal i per la proposta que ha presentat per a 2018 que considera un nou pla vertebra, ja que les els diners que s’hi destinen estaran vinculats a les inversions financerament sostenibles i no al que decidisca cada ajuntament.

P1350226Hui la Casa de Cultura de Pego ha albergat el Consell ordinari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies en el que s’ha presentat el pressupost per a 2018. A més, el president de la FVMP, Rubén Alfaro, ha abordat qüestions de finançament i ha fet balanç de la situació en què es troben els ajuntaments valencians, junt amb l’Alcalde de Pego, Enrique Moll.

P1350217La FVMP celebra de manera itinerant els seus consells ordinaris. L’últim va tenir lloc a Alaquàs i esta vegada ha estat Pego el poble escollit. La finalitat és, explicava el seu president, Rubén Alfaro, recolzar el municipalisme «i que els ciutadans sàpiguen que la federació de municipis i províncies és una associació de pobles valencians on busquem, proposem i incloem acords per a millorar el municipalisme, les administracions locals i, evidentment, posem damunt la taula debats perquè ens escolten tant l’administració autonòmica com l’estatal».

P1350219L’amfitrió de la localitat, l’alcalde de Pego, Enrique Moll ha agraït la tria per dur a terme el Consell de la FVMP a Pego i ha posat el focus en el treball per a aconseguir «un finançament just i per a què no hi haja ciutadans de primera ni de segona» i en este sentit ha criticat que el president de la Diputació d’Alacant, «de manera partidària no haja volgut participar en el Fons de Cooperació Municipal». Criticava també que la proposta de participació que ha presentat la Diputació per a 2018 és «un pla vertebra» i no el que necessiten els municipis, que és diners que puguen invertir en despesa corrent o en el que consideren més necessari. I és que la proposta de la diputació vincula les subvencions a inversions financerament sostenibles.

P1350222El president de la Federació, Rubén Alfaro, ha reivindicat una millora del finançament local i una millora de les ferramentes legislatives, a més de la derogació de la Llei de Racionalització de l’Administració Local, ja que esta impedix que els veïns i les veïnes dels municipis tinguen els serveis que es necessiten i que es mereixen. I volen fer ara, «que molts comptes s’estan aprovant en les diferents institucions públiques».

Apuntava Alfaro que «la llei de Racionalització, la Llei Montoro i tots els entrebancs que ens posa als ajuntaments, fan que es perda el benestar i la qualitat de vida dels municipis perquè els alcaldes i les alcaldesses no poden respondre davant les demandes i els problemes que tenen els veïns». Davant esta realitat el president de la FVMP manifestava que «el més urgent és que el Govern d’Espanya ha de deixar als ajuntaments que es gasten els superàvit que han generat durant l’exercici en coses normals i corrents i de sentit comú».

P1350225Criticava Alfaro que, «el que no potser és que els prop de 8.000 milions d’euros de tancament de superàvit de l’any passat dels ajuntaments espanyols vagen, únicament, a quadrar els comptes per a presentar-les a Europa amb els dèficits que presenten tant les administracions estatals com les autonòmiques». Una mesura que, apuntava el president de la FVMP, «va en detriment dels pegolins i dels habitants de qualsevol altre poble de la Comunitat Valenciana perquè els alcaldes estan nugats de peus i mans a l’hora de poder destinar els recursos a allò realment important com són les polítiques socials, com són les xicotetes inversions per a millorar l’accessibilitat o per a millorar la il·luminació d’un barri o per a millorar la biblioteca municipal o coses que són de detall».

1550 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!