Més d’una vintena de ràdios municipals es mancomunen per a emetre un nou programa conjunt, El Rall

La Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) estrena este divendres, 1 de juny, el magazín El Rall, un programa de dues hores que s’emetrà de 10 a 12 hores en totes les emissores municipals que pertanyen a la XEMV. Este espai combina informació, agenda, parlar, grups de música i altres, amb l’objectiu de vertebrar i de donar a conèixer la realitat dels pobles que formen part de la XEMV, així com les emissores i els seus programes de ràdio. El Rall està coordinat per la periodista Alba Veryser i compta amb el suport institucional de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).

L’1 de juny de 2018, divendres, la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes (XEMV) fa un pas de gegant amb l’estrena del programa El Rall. Un espai radiofònic en què hi participen les ràdios adherides a la XEMV amb l’objectiu de convertir-se en un referent de la informació i l’entreteniment local. La XEMV tira El Rall a l’audiència amb l’objectiu de seduir-la, captivar-la i conquerir-la amb la informació, les històries i la música de proximitat.

Amb El Rall, la vintena llarga d’emissores municipals que conformen la XEMV potencien la xarxa i mancomunen esforços i continguts. La XEMV va nàixer el 20 d’abril de 2017 a l’empara de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, que ha fet possible la realització d’El Rall que emetran totes les ràdios locals els divendres de 10 a 12 hores, en un gest més de vertebrar el territori radiofònic del territori valencià.

El Rall és un magazín que combina informació, agenda, parlars propis dels nostres pobles, entrevistes d’actualitat, reportatges sonors amb temàtiques d’actualitat opinades amb veus protagonistes de diferents localitats. El Rall no oblida la música, element essencial en una emissora de ràdio, per això també li dedicarà una bona part del programa als sons en primera persona de les nostres comarques.

El Rall és un programa pensat per a fomentar el coneixement de la història, el patrimoni, la cultura i les tradicions dels pobles que formen la XEMV. Una ferramenta bàsica per a visualitzar les realitats socials de cada municipi i fomentar l’associacionisme des de la perspectiva de la proximitat.

Els continguts informatius del programa El Rall es tractaran amb independència i amb professionalitat, i sempre d’una manera objectiva, veraç i imparcial, respectant la pluralitat política, social, econòmica i territorial dels municipis de la XEMV. La periodista encarregada de coordinar el primer programa conjunt de la XEMV és Alba Veryser, qui compta amb una extensa experiència en el mitjà i també amb projectes radiofònics en xarxa. El Rall «és un regal per a la Xarxa i per als oients de la Xarxa», declara Veryser.

El Rall és «concòrdia i integració», indica la conductora del programa, Alba Veryser que explica que «la col·laboració de les emissores municipals és absoluta i per això estic molt a gust treballant en El Rall perquè veig que hi ha una unió i una força impressionant que s’ha de reflectir sí o sí».

El Rall, un programa «pioner que aglutina, que unix les ràdios municipals», indicava el fins fa ben poc coordinador de la XEMV, Julio Gómez. Un espai radiofònic que compta amb la complicitat i el recolzament absolut de la FVMP per reconciliar tot el món que l’escolte amb la proximitat.

1462 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!