Fins el 31 de maig es pot contemplar l’exposició ‘La suma de les diferències’

La mostra es va inaugurar divendres 25 de maig i estarà oberta al públic fins el 31 de maig. En ella es mostren les obres més representatives d’este curs, realitzades pels tallers Ocupacional de la Mancomunitat de Serveis Socials i de Creativitat de l’FPA Pérez Ramos.

Divendres passat s’inaugurava l’exposició ‘La suma de les diferències’ que mostra obres realitzades este curs per la gent del Taller Ocupacional de la Mancomunitat de Serveis Socials i per l’alumnat del taller de Creativitat de l’FPA Pérez Ramos que inclou dibuix, disseny, pintura i restauració. És una selecció de les obres més representatives de cada alumne i alumna.

En el cas del Taller Ocupacional, la mostra es composa de mosaics creats a partir de quadres pintats per cada usuari i usuària. El dia de la inauguració parlàvem amb una de les alumnes d’este taller i ens explicava que ella no sabia dibuixar i per això es dedicava, principalment, a pintar, una activitat que li agradava fer.

El professor dels dos tallers, Pepe Pastor, explicava que «la dinàmica» del Taller Ocupacional consistix a pintar, «cadascú un quadre i al final els posem tots junts i creem una obra conjunta». Normalment, Pepe els suggerix un motiu i, a partir d’ahí creen. Enguany eixe motiu era el circ i d’ahí van aparèixer circs molt particulars.

Pel que fa a l’exposició del taller de Creativitat, s’exposen obres pictòriques, però també restauració de mobles que mostren «el caràcter» de cadascú amb la finalitat de motivar els i les alumnes. Assegurava Pepe Pastor que evolucionen molt al llarg dels anys. Un fet que de tant en tant comprova amb les i els alumnes mostrant-los quadres dels seus inicis amb els colors, el pinzell i el llenç.

Una altra dada curiosa és que cada vegada hi ha més homes participant en els tallers de creativitat, quan fa uns quants anys enrere només hi havia un. Afirmava el professor del taller que observant el traç sol reconèixer-se si ha estat fet per una dona o un home. 

On també ha augmentat el nombre d’homes és en el taller de ball de l’FPA Pérez Ramos que dirigirix Analia Siscar. Esta atenia els micròfons de Ràdio Pego abans de començar el festival de ball que tenia lloc divendres passat al teatre municipal i també certificava un augment d’homes en les seues classes.

D’altra banda, Analia Siscar confessava que organitzar el festival de ball «implica molt perquè és el treball que han fet durant tot el curs» i, per tant, és una demostració del que han anat aprenent durant el curs. A més, un festival de les característiques de divendres comporta una barreja d’estils que mostra la varietat de modalitats de ball que es poden practicar, des de balls llatins, passant pel xa-xa-xa, pasdoble, tango i acabant amb la zumba.

1322 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!