La Font del Baladrar inspira el projecte paisatgístic dels representants valencians a Les Floralies

Segell d’un dels dos formadors de l’equip de joves que van participar en el II Concurs de Joves paisatgistes, emmarcat dins les activitats d’una de les exposicions hortícoles i florals més importants de França per les desenes de milers de visitants que rep. El segell és creació del pegolí Salvador Sastre, jardiner i tècnic superior en Agropecuària.

IMG-20170915-WA0003«Encara que no vam poder fer pòdium, vam arreplegar una menció d’honor i un premi a la participació. Tot i això a l’equip estem molt contents», manifestava Salvador Sastre, el formador pegolí de l’equip valencià que va participar en representació d’Espanya al II concurs de Joves Paisatgistes que es va celebrar a Les Floralies, a Bourg-en-Bresse, a la regió de Rhône Alpes.

Explicava Salvador, jardiner municipal i Tècnic Superior en Agropecuària que en esta ocasió potser «el jurat no va entendre bé el significat del nostre projecte». IMG_20170914_105219Enguany la temàtica era l’esclat de l’aigua i és per això que des de l’escola valenciana de la Malvesia van «intentar explicar, a través del jardí, com li traiem ací aprofitament a l’aigua, tan escassa en el nostre paisatge». IMG_20170914_105236Com es va representar? Doncs el pegolí Salvador Sastre es va inspirar en la Font del Baladrar i va intentar «recrear una fonteta de poc cabal i una típica canaleta construïda, principalment, per a l’aprofitament racional de l’aigua en els nostres cultius» com les garrofes, ametles, magranes, vinya i taronges. Tot acabat amb marges de pedra seca, tan habituals a les muntanyes del nostre mediterrani.

El director del projecte i el mateix Salvador consideren que, tot i no haver aconseguit enguany pòdium, sí que han aconseguit complir amb la finalitat de projecte i és que «hem pogut transmetre als alumnes la forma de treballar en equip», també els han ensenyat com treballar tenint en comptes les normes de seguretat i han aconseguit complir amb la programació establerta en un principi.

IMG_20170914_105557Recordava Salvador que enguany el nombre de participants en este II Concurs de Joves paisatgistes era major i arribats de tots els continents, el que ha suposat una major pressió a l’hora de posar en escena tot el que hi tenien previst. IMG_20170914_105533La tendència general, comentava el jardiner pegolí, ha estat més bé de «toc tropical amb espais amb més quantitat d’aigua».

Destacava el formador de jardineria pegolí, «el boníssim comportament dels alumnes, tant en la feina com en la convivència» i és que esta ha estat intensa, tenint en compte que Les Floralies, assegurava Salvador Sastre, «és impressionant», afegint que allí es respira i «es viu per tot el món de la flor amb molta intensitat».

 

 

2678 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!