El pegolí Salvador Sastre participa en una nova edició del concurs de Joves Paisatgistes de Les Floralies

Les Floralies arriba enguany a la seua 13ª edició consolidada com una de les exposicions hortícoles i florals més importants de França per les desenes de milers de visitants que rep. L’esdeveniment té lloc a Bourg-en-Bresse, a la regió de Rhône Alpes. El tècnic superior en agropecuària i jardiner de l’Ajuntament de Pego, Salvador Sastre, acudix per segona vegada a esta competició com a formador de l’equip que representa a Espanya. En l’edició anterior van quedar subcampions del concurs internacional de Joves Paisatgistes.

IMG_0825-4
L’equip participant en Les Floralies de l’edició anterior

Salvador Sastre és jardiner a l’Ajuntament de Pego, però també és Tècnic Superior en Agropecuària, ja que fa un temps enrere va decidir continuar formant-se en allò que li agrada, la jardineria, i ho va fer triant el mòdul de tècnic superior en gestió i organització de les empreses agropecuàries a l’EFA ‘La Malvesia’ de Llombai. Un centre de promoció rural, la finalitat principal del qual és la promoció professional, cultural i social del medi agrícola, forestal i rural i de les seues persones, principalment mitjançant accions formatives amb joves i adults, que inclouen el desenvolupament de programes reglats d’ensenyament, així com activitats de formació permanent i ocupacional.


illustration-les-floralies-de-bourg-en-bresse_1-1490620277La relació amb l’escola va estar tan satisfactòria que Salvador Sastre continua mantenint un contacte permanent amb ella, com ho demostra la segona participació consecutiva en el tercer concurs internacional de joves paisatgistes que s’inclou en la Fira hortícola i floral de Bourg-en-Bresse, Les Floralies, a la regió de Rhône Alpes. En esta ocasió, com també ho fou en la primera, el pegolí acudix a Les Floralies com a formador de l’equip de joves hi concursa.

Les Floralies és la tercera fira floral i hortícola més important de França després de la de Nantes i la de Dijon, pel nombre de visitants que rep, més de 150.000.

Com dèiem, Sastre participarà amb qualitat de formador juntament amb 4 alumnes (2 de grau mitjà i dos de grau superior) i un professor (enginyer tècnic agrícola, paisatgista) que dirigirà l’equip. Participen en representació d’Espanya. Tots formador i professor dirigiran els alumnes i demostraran les seues habilitats dins d’un perímetre de 50m2 amb els materials i les plantes repartides a tots els equips per igual.

En 2017 la temàtica triada per Les Floralies és «l’esclat o els fragments de l’aigua». Una oportunitat d’or perquè les associacions de productors de plantes i flors, les escoles i professionals del sector demostren la passió i el seu art per transformar espais amb l’ús de flors i plantes.

En esta nova edició de Les Floralies (que se celebra cada quatre anys) els equips participants ho tindran més difícil que en l’anterior, la de 2013, ja que ha augmentat el nombre de participants, arribant a 10 el nombre de països que competiran pels dos premis del Concurs internacional de Joves Paisatgistes. Són tres països més que en l’anterior edició. En 2017 hi participen: Canadà, Brasil, Polinèsia Francesa, Portugal, Bòsnia i Hercegovina, Bèlgica, Alemanya, Itàlia, França i Espanya.

IMG_0888-3
L’equip participant en Les Floralies de l’edició anterior

Els equips opten a un 1er premi de 1.000 € i un 2on de 500 €. En l’edició anterior, eixe segon premi va ser per a l’equip de La Malvesia que forma Salvador Sastre. Aleshores La Malvesia va apostar per la llum, segons explicava Salvador Sastre que també desvelava, en aquell moment, que cada país podia aportar algun element típic i que ells, com a bons valencians, van triar un caixó de taronges.


IMG_0769-3La proposta de La Malvesia de 2013 aconseguia, en el seu primer any de participació, la segona posició i una menció en disseny. Després del resultat i l’experiència, l’organització els va convidar a tornar a participar en la propera edició del concurs internacional d’aprenents paisatgistes, l’edició d’enguany, la seua tercera. I allí estaran del 15 a 24 de setembre que és quan té lloc esta fira.

 

2056 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!