La Guàrdia Civil deté un home per una estafa en la venda de 18 tones de taronges a Pego

Va començar falsejant el calc dels rebuts, augmentant deliberadament les quantitats de taronja que entregava. Quan va aconseguir fer-se amb un talonari de rebuts en blanc, directament els falsificava i es dirigia a l’oficina de pagaments per a cobrar tones de taronges que mai va entregar.

Imagen1La Guàrdia Civil d’Alacant ha detingut un home espanyol, de 37 anys, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, un delicte de falsificació de document privat i un delicte de furt, en la localitat d‘El Verger. 18 tones de taronges va ser la quantitat per la qual havia cobrat un home, d’una empresa de compravenda de fruites de la Marina Alta, concretament en la localitat de Pego, però que mai van existir.

A esta empresa, com en moltes altres, els agricultors porten la seua producció a una nau d’arreplegada, on és pesada i classificada la mercaderia segons el nivell de qualitat dels fruits. Amb eixes dades, els treballadors expedixen un rebut a cada agricultor, que després porten a les oficines, on s’efectua el pagament del producte entregat.

Va ser un empleat de les oficines de pagament el primer que va observar alguna cosa estranya en un dels rebuts, per la qual cosa va decidir contactar amb el punt d’arreplegada per a comprovar la quantitat que s’havia d’abonar, sospitant que podria ser una estafa, posant-ho immediatament en coneixement de l’Equip ROCA (Robatoris en el Camp) de la Guàrdia Civil de Calp, que ho ha investigat.

Segons ha revelat la investigació, tot va començar quan l’ara detingut, portava la seua producció de taronja a l’esmentada empresa. En una d’eixes entregues, utilitzant la típica picaresca, va falsejar un dels rebuts, afegint un “3” al calc del rebut, davant dels seus a penes dos-cents quilos de taronges, la qual cosa li va reportar prou més ingressos del que espera.

D’esta manera, va tornar a repetir la seua falsificació en diverses ocasions, fins que un d’eixos dies va tindre l’oportunitat, en un descuit del mosso d’arreplegada, de sostraure un talonari en blanc.

Amb el talonari en el seu poder, ja no necessitava ni portar les seues taronges, i es dirigia directament a les oficines a cobrar per unes quantitats, totalment fictícies, de taronges que ni tan sols existien, fins a arribar a les 18 tones.

Finalment, gràcies a la denúncia d’un dels treballadors, els agents de la Guàrdia Civil van poder detindre este home, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, un delicte de falsificació de document privat i un delicte de furt.

L’home, espanyol de 37 anys, va ser posat a disposició judicial, sent decretada la seua llibertat amb càrrecs, a l’espera de judici.

 

1978 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!