L’alumnat de 2n d’ESO de l’IES Enric Valor de Pego aprèn sobre les conseqüències que suposa el consum de drogues

Hui s’ha dut a terme la primera de les tres xerrades que esta setmana estan dirigides a conscienciar els i les més joves sobre les conseqüències negatives que produïx el consum de substàncies estupefaents i d’altres drogues legals com l’alcohol i el tabac. Unes xarrades que són impartides per Acció Urgent, la Upcca i les Regidories de Joventut i de Sanitat la setmana de la Baixada del Riu Bullent.

P1290898Este matí s’ha dut a terme a l’IES Enric Valor de Pego la primera de les tres xerrades informatives sobre conductes addictives programades per les regidories de Sanitat i Joventut, Acció Urgent i la Unitat de prevenció comunitària en conductes addictives (Upcca). Així, al voltant de les 9 del matí, l’alumnat de 2n d’ESO s’ha topat de front amb la realitat de les conseqüències que produïx el consum de drogues, algunes il·legal i altres legals, com l’alcohol, en l’organisme humà.

P1290900Tere Lloret, presidenta d’Acció Urgent, els ha informat que l’origen de la xerrada està en què «des de fa uns anys cap ací estem notant que les assistències en menors de 18 i de 16 estan pujant» i per això és considera important donar més informació sobre la qüestió, més atenent que este cap de setmana arranca la Baixada, seguida de Carnestoltes i Pinyata.

La Regidora de Joventut i Festes, Rebeca Bañuls, els comentava que «durant estos tres dies de festes haureu de tindre en compte moltes coses», entre d’altres que «heu de tindre sempre mesures respecte a les drogues i a l’alcohol».

P1290902El sanitari d’Acció Urgent, Pedro Barranco, ha estat l’encarregat d’explicar allò que són les drogues i els seus efectes més negatius. I és que les drogues «activen el cervell d’una manera o d’un altra» poden «accelerar-nos el cor» arribant a provocar «la mort súbita en menors». Però les drogues també poden «alentir-nos» com és el cas de l’alcohol o el cànnabis, el que pot provocar «que pare el cor». També es troben drogues que provoquen al·lucinacions. Sobre totes elles i els seus efectes ‘col·laterals’ ha parlat Barranco a un auditori que, per edat, és procliu a començar a tantejar les drogues.

2362 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!