Ràdio Pego us desitja un feliç #DiaMundialdelaRàdio

En este dia tan important per a nosaltres i, confiem que també per a vosaltres que ens escolteu, us transmetem part del missatge d’Irina Bokova, directora general de la UNESCO, amb motiu del Dia Mundial de la Ràdio. Ella expressa que «Vivim una revolució quant a la forma en què compartim la informació i accedim a ella. No obstant això, la ràdio mai ha sigut més dinàmica, interessant i important». Rosa Adrià, qui està fent pràctiques de so a Ràdio Pego, manifestava que «la ràdio no està tan valorada com deuria d'estar, ja que s'observa molt més la televisió que s'escolta la ràdio i la ràdio aporta molt bona informació».

WRD2017_logo_ES_blackblueHui és el Dia Mundial de la Ràdio, un esdeveniment que la nostra emissora municipal no ha volgut deixar passar per ressaltar el missatge de la directora general de la UNESCO, Irina Bokova sobre este mitjà tan màgic. «En esta època de turbulències, la ràdio constituïx una plataforma sòlida per a unir a les comunitats. De camí al treball, en les nostres llars, oficines i camps, en moments de pau, de conflicte i d'emergència, la ràdio continua sent una important font d'informació i coneixement, que transcendix les generacions i les cultures, ens inspira amb la riquesa de la diversitat humana i ens connecta amb el món. La ràdio dóna veu a les dones i els hòmens de tots els llocs. Escolta els seus i les seues oients i respon a les seues necessitats. És una força al servei dels drets humans i la dignitat i un poderós factor que permet trobar solucions als problemes que afronten les societats».

radiolliure2Pego és sabut que té una llarga tradició radiofònica, durant els anys 50-60 anys, va comptar amb l’emissora Paz y Bien situada al Convent dels Pares Franciscans. La programació consistia en cançons dedicades, publicitat dels comerços pegolins, informacions esportives, com la retransmissió en directe que encara molta gent de l’època recorda, i d’altres informacions referents al poble, també hi havia programes culturals i religiosos. Eixa ràdio va desaparèixer per imperatius legals. Al maig del 1985 naixia Ràdio Lliure de Pego. En aquell moment, vint-i-cint persones del poble van posar els diners necessaris i, alguns d’ells, el temps que va fer falta, per portar endavant el projecte de Ràdio Lliure. L’emissora va nàixer de la necessitat d’oferir una alternativa, estrictament local, a les grans cadenes comercials de ràdio i tenia com a objectius bàsics la informació essencialment municipal i la cultura des d’un òptica progressista i popular. not5507Ràdio Pego, hereva d’aquella Ràdio Lliure de Pego. El seu esperit aleshores i el seu esperit ara és el mateix: ser una ràdio pròxima, diversa, rigorosa en la informació i plural, on caben totes les ideologies, les sensibilitats i inquietuds de la societat. Ràdio Pego és la veu del seu poble, dels pegolins i les pegolines.

16298751_10212351603084167_6702377996139840608_nDes de principis de gener Ràdio Pego compta amb una estudiant en pràctiques del Grau de Comunicació Audiovisual del Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València, Rosa Adrià Llopis. Està cursant el seu últim any de carrera i, per segona vegada, ha triat la ràdio per a enriquir la seua formació pràctica. En este cas, s'ha decantat pel so i és per això que està més centrada en la gravació, el muntatge i el control d'àudio. No obstant això, hui, Dia Mundial de la Ràdio li hem volgut preguntar per què ha triat la ràdio per fer pràctiques. Esta ha sigut la seua fantàstica resposta:

 

 4258 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!