El Parc Natural de La Marjal organitza ‘Quin és eixe pardal?’ per celebrar el dia mundial de les aus migratòries

Ahir, 10 de maig, s’hi celebrava el dia mundial de les aus migratòries i dissabte a l’aiguamoll pegolí una activitat organitzada pel Parc Natural introduirà, a aquelles persones interessades, en l’observació d’aus nidificants a la marjal. L’activitat duu com a títol ‘Quin és eixe pardal?’ i, per a assistir-hi cal inscriure’s a parque_pegooliva@gva.es. S’inicia a les 9.30h., de dissabte 13 de maig. El punt de trobada és a la Tourist Info de Pego i les Valls i durarà unes dos hores, aproximadament.

FRE-POSTER-WMBD-A4-WMBD2017-SCREENLes aus migratòries són indicadors de la salut del planeta i del funcionament dels ecosistemes. Ahir, 10 de maig, es va commemorar el dia mundial de les aus migratòries. I, per a celebrar-lo, des del Parc Natural de La Marjal han organitzat una activitat ben interessant que consistix a identificar ‘Quin és eixe pardal?’. I és que la Marjal és un espai que moltes aus trien per descansar en el seu viatge d’un continent a un altre. Si a això li sumem que les aus i el seu vol són fàcils de veure i alhora són un espectacle sempre agradable de contemplar, no és estrany comprendre com en els últims anys l’observació d’aus (l’ornitologia) s’ha convertit en una afició que practiquen milers de persones arreu del món.

El Dia mundial de les aus migratòries és una campanya mundial destinada a celebrar les aus migratòries i fer una crida per a assegurar-los una major protecció. Les persones, els grups i les institucions organitzen esdeveniments per a cridar l’atenció sobre les amenaces que enfronten.

La situació de moltes aus, però, està en perill, tot i que en un primer moment no ho semble. Per què? Una de les raons que ho explica és que la recuperació de terres, la degradació de l’hàbitat i la matança il·legal trastornen els serveis que presten els ecosistemes interconnectats a totes les formes de vida sobre la Terra. I és que les aus migratòries que recorren llargues distàncies depenen de la disponibilitat de xarxes ecosistèmiques sanes.

Els animals migratoris i les persones compartixen el mateix planeta i per tant els mateixos recursos limitats. Esta coparticipació es reflectix en el lema triat enguany per celebrar el dia mundial de les aus migratòries, “El seu futur és el nostre futur: un planeta saludable per a les aus migratòries i les persones”. És, per tant, necessari promoure una gestió sostenible dels recursos naturals, junt amb la conservació de les aus migratòries.

El Dia mundial de les aus migratòries mostra com la pèrdua d’hàbitat, la sobreexplotació i el canvi climàtic poden malmetre greument la seua destinació. La campanya exhorta les persones de tot el món a protegir les aus i el planeta per a construir el futur que volem.

Mayo_PNs_ PEGO-OLIVAAl Parc Natural de la Marjal, este dissabte 13 de maig, es pretén donar a conèixer eixes aus migratòries que cada any, per estes dates, ens visiten i fins i tot algunes d’elles han decidit quedar-se més del que és habitual, atenent el canvi climàtic que els permet gaudir, durant pràcticament tot l’any, de bones temperatures. Les aus són animals fàcils de veure, i bastant abundants. Per això molta gent gaudeix contemplant el seu vol, i observant-les en el seu hàbitat natural. En els últims anys l’observació d’aus, l’ornitologia, s’ha convertit en una afició que practiquen milers de persones arreu del món.

Des del Parc Natural s’han proposat introduir-te. Així que si tens curiositat per saber diferenciar les aus que viuen als nostre aiguamoll, només cal que t’inscrigues a l’activitat que organitzen des del parc natural de la marjal de Pego-Oliva d’introducció a l’observació d’aus nidificants a la marjal. És fàcil, relaxant i divertit!

L’activitat s’inicia a les 9.30 del matí i tindrà una durada aproximada de 2 hores. El punt de trobada és la Tourist Info de Pego i les Valls (C/Sant Rafel, 78). És una activitat de dificultat baixa. Es recomana portar prismàtics, aigua, calçat còmode, gorra o barret i robes de colors discrets. La inscripció es pot fer escrivint un correu electrònic a parque_pegooliva@gva.es o telefonant als 679.195.227

2047 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!