La Regidoria de Turisme publica un nou fullet de la Marjal de Pego-Oliva

En la seua edició ha participat l’equip tècnic del Parc Natural. S’ha traduït a l’anglès, francès i alemany. A més, ha estat subvencionat en part pel Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca. El nou fullet ja està disponible en format digital a la pàgina web de la Tourist Info de Pego i les Valls. A partir de dimarts de la setmana que ve ja estarà disponible en format físic.

P1030110Des de 2010 l’oficina de turisme té el distintiu PIC, és a dir, és Punt d’Informació Col·laborador del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva. Este distintiu significa que està acreditada per donar informació sobre els equipaments, itineraris i serveis que ofereix el parc natural. Com és el fet de recordar que el parc natural de la Marjal de Pego-Oliva està adherit al Conveni Ramsar (Aiguamolls d’Importància Internacional especialment com a hàbitat d’aus aquàtiques), és Zona d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA) i Lloc d’Interès Comunitari (LIC), i forma part de la Xarxa Natura 2000 d’àrees de conservació de la biodiversitat a la Unió Europea.

Per això, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego ha publicat un nou fullet de la Marjal de Pego-Oliva. En la seua edició ha participat l’equip tècnic del Parc Natural. S’ha traduït a l’anglès, francès i alemany. A més, ha estat subvencionat en part pel Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca.

fullet marjal 1Este fullet consta d’una introducció, i els apartats: aigua, flora, fauna, consells per a la visita i per a l’observació d’aus, el procés del cultiu de l’arròs, informació sobre les activitats de caça i pesca, així com les bones pràctiques mediambientals, les rutes del Salinar (a la Muntanyeta Verda) i la ruta amb bicicleta. A la contraportada està un mapa de tot l’espai natural amb les rutes marcades.

fullet marjal 2En l’apartat de fauna, atenent que l’Ajuntament de Pego participa en el Pla d’acció d’impuls al turisme ornitològic a la Comunitat Valenciana, s’ha inclòs una miniguia d’aus, classificades pel seu hàbitat (arrossars, canyissar, rius i canals) i les estacions de l’any en les que és possible veure-les. Estan ordenades alfabèticament pel nom científic.

Amb este detall, la Regidoria de Turisme fa un pas endavant per poder participar en fires especialitzades i fomentar l’arribada del turisme especialitzat en l’observació de les aus. S’estima que, només a Europa, 10 milions de persones viatgen cada any per a observar avifauna. fullet marjal 3El turisme ornitològic o d’observació d’aus, com a modalitat del turisme de naturalesa, és una activitat creixent, que pot arribar a ser una adequada fórmula de desenvolupament sostenible en zones importants per a les aus. I és que s’entén per turista ornitològic aquella persona que selecciona el destí i la temporalitat del seu viatge pel desig específic de l’observació, el seguiment o la investigació de l’avifauna de l’àrea natural que visita.

El nou fullet de la Marjal ja està a disposició de qualsevol persona al web de la Tourist Info de Pego i Les Valls en castellà i anglès i en francès i alemanyA partir de dimarts que ve el fullet estarà en format físic a l’oficina de Turisme de Pego i les Valls.

2166 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!