Naix la Muixeranga de la Marina Alta

És l’hereva de la Muixeranga de Pego, on des de ja fa uns anys s’integraven membres d’altres poblacions de la comarca. A finals de la setmana passada la Muixeranga de Pego aprovava, per unanimitat, el canvi de denominació de la colla i uns nous estatuts que faciliten la gestió del seu nou àmbit d’acció.

A finals de la setmana passada culminava el procés de relleu i renovació a la Muixeranga de Pego que, després de 9 anys treballant la cultura popular en este municipi i difonent-la arreu de la comarca, fa una aposta clara per ampliar les seues fronteres, reforçar-se i augmentar la seua dimensió. Així, en una assemblea general convocada a Ondara, muixeranguers i muixerangueres de tota la Marina Alta decidiren formalitzar una realitat que s’havia forjat els últims anys. El resultat és la creació de la Muixeranga de la Marina Alta, hereva directa de la Muixeranga de Pego, que deixa la seua denominació localista a un costat per reflectir la realitat de la pinya que hi conforma la seua base actual, més enllà de les fronteres del municipi.

WhatsApp Image 2017-07-26 at 22.31.31La nova direcció, presidida per la deniera Anna Zanón, està integrada per membres de diferents pobles, com Lluís Esquerdo de Benissa, que és el vicepresident, també formen part de la direcció Carlos Sendra de Pego, Joan Femenia d’Ondara o Dàmaris Esteban i Carles Melchor de Dénia, entre altres.

A la part tècnica s’ha elegit de Mestra a Aleixa Prokesch, una muixeranguera que tot i la seva joventut (20 anys) compta amb més de 15 anys d’experiència al món de les muixerangues. El 2008 va ser la primera enxaneta (la xiqueta o xiquet que corona les figures) de la Muixeranga de Pego en el seu debut, abans havia estat a les colles del Ball dels Locos de l’Olleria, la Muixeranga de La Safor i la Muixeranga de Sueca. El seu equip tècnic el formen muixeranguers i muixerangueres experimentats i formats a diferents colles, com Pau Moreno, que va ser mestre de la Muixeranga dels Negrets de l’Alcúdia, Gina Thornton que s’ha format a la Conlloga de Castelló, o Saül Ortolà, que fins ara era el mestre de la Muixeranga de Pego.

Segons ha declarat la nova presidenta, la Muixeranga de la Marina Alta encara «amb molta il·lusió esta nova etapa on anem a sumar a gent de tots els pobles de la comarca per a ser més i ens esforçarem per estar millor preparats». Anna Zanón ha afegit que «este mes d’agost farem una gira d’assajos on visitarem les places de la majoria dels pobles de la Marina Alta per a que tota la gent puga provar a fer muixerangues». Anunciava Zanón que eixa gira «culminarà amb una gran actuació amb altres 5 colles a Ondara el proper mes de setembre».

 

1876 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!