Pego fixa la gastronomia com a recurs turístic prioritari

És el que es confirmava este matí en la presentació de la IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’. Esta tindrà lloc el 19, 20 i 21 de maig al Passeig Cervantes. S’inaugurarà divendres 19 de maig a les 8 de la vesprada amb el concurs de tapes que premiaran la tapa millor presentada i amb millor sabor i la tapa més innovadora. Hi participen 8 bars: Llit i Taula, Café Aran-Bea, Ca Vicent, El Moss de Pego, Seven Pizza, Vent de Llevant, Zorrilla Restaurant i bar pizzeria La Tasqueta. La Fira de la Tapa està organitzada per les Regidories de Creama i Comerç de l’Ajuntament de Pego, l’Associació d’Hostaleria i el Patronat Costa Blanca. Els preus no varien i es manté 1€ per la beguda i 1.5€ per tapa. També continua la taquilla única per a poder bescanviar per tapa i beguda.

P1320178Este matí s’ha presentat la IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’ que tindrà lloc al Passeig Cervantes els dies 19, 20 i 21 de maig. Un esdeveniment gastronòmic que en totes les edicions ha arrossegat fins a la localitat un important nombre de gent i que, després de la Setmana de l’arròs bomba a Pego, confirma l’aposta decidida de la Regidoria de Creama, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica per la gastronomia pegolina com a recurs turístic prioritari. Un extrem que confirmava la regidora Rosa Maria Ferrer.

Ferrer ha informat que els 8 bars participants enguany en la IV Fira de la Tapa són: Llit i Taula, Café Aran-Bea, Ca Vicent, El Moss de Pego, Seven Pizza, Vent de Llevant, Zorrilla Restaurant i bar pizzeria La Tasqueta. Així mateix, ha explicat que la Fira de la Tapa, un esdeveniment organitzat per la Regidoria de Creama, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, l’Associació d’Hostalers de Pego i el Patronat Costa Blanca, estarà oberta divendres 19 des de les 19 fins les 00h. Dissabte 20 de maig es podrà acudir a ‘Pego també tapeja’ de 12 a 16 hores i de 19 a 00h. Diumenge, la IV Fira de la Tapa de Pego obrirà de 12 a 16 hores. Subratllava Rosa Maria Ferrer que la IV Fira de la Tapa s’inaugurarà a les 20 hores de divendres 19 de maig amb el concurs de tapes. Este concurs, en el que participaran els 8 bars, premiarà la tapa amb millor presentació i sabor i la tapa més innovadora.

Per als hostalers, el més interessant d’este esdeveniment gastronòmic és l’oportunitat que els brinda per a presentar noves tapes al públic. Per veure la resposta de la gent que les tasta i, saber amb seguretat que poden incloure-les en la seua carta. És el que apuntava José Dominguis, de Zorrilla. Una qüestió que corroborava Mònica Miralles, del Moss de Pego, que comentava que després de la Fira de la Tapa la gent et pregunta per les que tenies allí. Per la seua banda, Ferran Riera, del Vent de Llevant, explicava que ell encara té en carta les que va traure l’any passat a la Fira de la Tapa.

P1320173Reforçava esta idea l’Agent de Desenvolupament Local, Alicia Carbonell, qui declarava que els hostalers que participen en la Fira «innoven en les tapes pel que fa a la presentació, al sabor, fent ús de productes tradicionals, de mercat, com va destacar l’any passat el director del CDT de Dénia, Pepe Vidal que, recordava Carbonell, es va quedar sorprés pel nivell que hi havia pel que fa a l’elaboració i presentació de les tapes». Estava convençuda Alicia Carbonell que «no van a baixar el llistó en esta nova edició». Un extrem que confirmava Ferran Riera assegurant que «la idea és pujar el nivell, sobretot, tenint en compte que vindrà gent de fora de la localitat que volem seduir amb la imaginació i la innovació que incorporem a les nostres tapes».

La IV Fira de la Tapa manté, en esta edició, els preus per a les begudes i les tapes. Així, el vi, l’aigua i la cervesa es podran adquirir per 1€ i les tapes per 1.5€. Explicaven els hostalers que Distribucions Ceresola i Estrella Galicia, patrocinadors de ‘Pego també Tapeja’, tenen en compte tots els públics i és per això que els bars tindran cervesa sense alcohol i també cervesa sense gluten perquè, declarava José Dominguis, «perquè la Fira de la Tapa es fa per a tots». D’altra banda, en tots els estands també es trobarà un llistat amb els al·lèrgens.

Des de Creama Pego es recordava que, abans de dirigir-se a qualsevol dels 8 estands que hi haurà distribuïts pel Passeig Cervantes, s’hauran d’adquirir tiquets que es podran comprar en una taquilla única instal·lada a la part alta del passeig. Es recordava que els bars no agafaran directament els diners.

Amb l’experiència que comporta participar any rere any en la Fira de la Tapa, els hostalers demanaven que, si en algun moment, hi ha saturació de gent a algun o a tots els estands, que es tinga paciència perquè, les tapes poden tardar, però no es quedaran per fer. Alhora informaven que en el recinte hi haurà papereres i contenidores perquè es puguen dipositar allí els plats i els gots buits.

Durant el dissabte de vesprada-nit, la IV Fira de la tapa estarà animada amb la música de BatukAmbra. Diumenge cap al migdia hi haurà una masterclass de ball que també posarà el punt festiu a ‘Pego també Tapeja’.

Hostalers i regidora convidaven a la gent a acudir a la IV Fira de la Tapa ‘Pego també tapeja’ per a provar les propostes que cada bar presenta «perquè ens ajuda a continuar treballant, a innovar, a pensar, a renovar-se i veure que podem fer de nou per a atraure a la gent des de la vessant gastronòmica».

3135 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!