El màster en arrossos de la Universitat d’Alacant serà semipresencial

Ahir va tindre lloc la presentació, via telemàtica, de la tercera edició del Màster en Arrosos i Alta Cuina Mediterrània, amb la participació de l’Ajuntament de Pego. L’alcalde, Enrique Moll, intervingué en la roda de premsa oferida per videoconferència, en la qual estigueren també alcaldes i regidors de Dénia, Benidorm i Altea, el director de Gasterra, Josep Bernabéu, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i els xefs Quique Dacosta i María José San Román.


Ha començat ja el període de preinscripció per al curs 2020-2021 que estarà obert fins al mes de setembre. Enguany compta amb novetats importants, perquè a causa de les circumstàncies epidemiològiques, tindrà caràcter semipresencial. Hi haurà classes online i una gran part del contingut serà digital.


Els programes d’estudis Propis de la UA (Màster en Arrossos i Alta cuina Mediterrània (60 crèdits)), el Curs d’Expert en Història, globalització i Turisme entorn de l’Arròs (20 crèdits) i el títol d’Especialista en Ciència i Tecnologia Culinària, Maridatges, Arrossos i Alta Cuina Mediterrània (30 Crèdits) ofereixen una formació pluridisciplinària. Són impartits per professorat universitari altament qualificat, que treballa en recerca, desenvolupament i innovació, i per nombrosos professionals de referència del sector gastronòmic. Com són enòlegs, sommeliers, caps de sala, productors, crítics i escriptors gastronòmics.


Aquest màster és únic en el món per la temàtica que aborda, tal com explicà Josep Bernabéu, va ser qui detallà els objectius d’aquest programa formatiu.

 

Enrique Moll Briones, va ressaltar la necessitat de defensar els productes de proximitat, en aquest cas, l’arròs i Pego, va recordar, té una tradició molt llunyana i una ampla varietat de plats relacionats amb ell. L’arrós és un element patrimonial, motiu pel qual, Pego col·labora amb GASTERRA i ofereix dos beques per als alumnes que cursen aquest Màster d’Arrossos i Alta Cuina de la Universitat d’Alacant. I, conscient de la seua importància, l’Ajuntament vol donar impuls a l’arròs de la Marjal.


D’altra banda, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, destacà “l’aportació de valor que fa el sector gastro-turístic al conjunt de la societat, la creativitat, el coneixement, els valors que aporten i que es queden ancorats en el territori». I afirmà que aquest Màster és un exemple de treball col·lectiu. De fet, perquè siga una realitat, la Universitat d’Alacant ha unit les sinèrgies de la Turisme Comunitat Valenciana, els Ajuntaments de Dénia, Pego, Benidorm i Altea, xefs com Quique Dacosta i María José San Román i la Càtedra Carmencita d’estudi dels sabors gastronòmics.


Colomer agraí l’esforç conjunt per tal de dur avant la tercera edició, amb la reinvenció obligada per la pandèmia de coronavirus, que ha suposat una forta càrrega digitalitzada del curs. A més, reconegué que el sector de la gastronomia està superant molts reptes enguany i és per això, opina, que les institucions han d’estar a la mateixa altura.

1250 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!