Inaugurat el Màster d’Arrossos i Alta Cuina de la UA on s’estudiarà el cultiu de l’arròs de la Marjal de Pego

Demà 2 d’octubre l’activitat acadèmica del Màster es trasllada d’Alacant a Pego per a parlar del cultiu de l’arròs. El Màster d’Arrossos i Alta Cuina constituïx la primera oferta formativa de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani, «una decidida aposta per una gastronomia que estiga arrelada a la cultura alimentària mediterrània, però que també siga una gastronomia compromesa amb el territori i per tant que siga saludable, sostenible i solidària» per a sumar-ho al que ja s’està fent a la Marina Alta des de diferents municipis, segons el director de Gasterra, el pegolí Josep Bernabeu.

Este matí la directora general de Turisme, Raquel Huete, ha inaugurat el curs acadèmic del Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània de la Universitat d’Alacant. La primera oferta formativa de Gasterra, Centre de Gastronomia del Mediterrani que dirigix el pegolí i catedràtic d’Història de la Ciència, Josep Bernabeu Mestre. Este màster es presentava durant els actes de cloenda de ‘Pego, cuina de marjal’.

Detallava Bernabeu que la segona sessió d’activitat acadèmica, que té lloc demà dimarts 2 d’octubre, es realitzarà a Pego. Eixa jornada estarà impartida per un dels professors del màster, el químic pegolí Fernando Sendra Bañuls. De la seua mà l’alumnat visitarà la Marjal «com un estudi de cas del conreu de l’arròs en l’època contemporània i després visitaran el museu etnogràfic» per a passar a gaudir d’una crosta a Pego, explicava el director de Gasterra. Afegia que des de l’organització del màster «estem molt contents que l’Ajuntament de Pego s’haja involucrat en el projecte».

El Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània va ser qualificat per Josep Bernabeu com un «projecte molt ambiciós» en el que, avançava, «estem posant tota la il·lusió del món». Subratllava que des del Centre de Gastronomia del Mediterrani es vol fer «una decidida aposta per una gastronomia que estiga arrelada a la cultura alimentària mediterrània, però que també siga una gastronomia compromesa amb el territori i per tant que siga saludable, sostenible i solidària» per a sumar-ho al que ja s’està fent a la Marina Alta des de diferents municipis.

El primer mòdul compta amb cuiners i cuineres amb estrella Michelin, però també amb altres cuiners amb una gran formació i experiència com és el pegolí Evarist Miralles. A més compta amb un professorat multidisciplinar. Com a exemple, Salvador Calatayud, professor d’Història Econòmica de la Universitat de València, qui demà 2 d’octubre «tancarà la jornada que es realitzarà a Pego perquè és un expert en la història del conreu de l’arròs en l’època contemporània».

Gasterra, el Centre de Gastronomia del Mediterrani, va nàixer de la mà de la Universitat d’Alacant, l’Agència Valenciana de Turisme i l’Ajuntament de Dénia, amb l’objectiu de convertir-se en el primer centre de referència acadèmic nacional i internacional de gastronomia del Mediterrani, es presentava al públic a finals de maig de 2018 i ja és capaç d’oferir la seua primera oferta formativa, el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània Aplicada des de la Universitat d’Alacant.

Este màster oferix 20 places i les classes s’impartiran entre Dénia i Alacant. Està composat d’un títol d’expert i d’un d’especialista que es poden cursar de manera independent, a més de treball de final de màster que es vincularà a una línia d’investigació relacionada amb la gastronomia, alimentació, salut, turisme i ciències culinàries, entre altres i comptarà amb 104 hores de pràctiques que es realitzaran en els millors restaurants amb estreles Michelin de les comarques alacantines.

1637 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!