Exitosa unió entre la Fira de Comerç i la festivitat de Sant Miquel

Des de la regidoria de Creama, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, Rosa Maria Ferrer destacava que la jornada va superar les expectatives. El president de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, Jesús Pérez asseverava que «ha sigut un èxit» i definia el concurs de pintura ràpida com «espectacular» perquè «veies que la gent del poble s’interessava». També es mostraven molt satisfets i satisfetes des de l’agrupació de festers del carrer Sant Miquel perquè es va veure molta vida al carrer.

Dissabte el sol va lluir de valent i això sempre acompanya a eixir de casa. Molta gent va triar passar-se pel carrer Sant Miquel per a poder descobrir el que els oferia la Fira de Comerç i gaudir de l’ambient i les activitats programades. L’aposta d’este 2018 de la regidoria de Creama, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica amb l’estreta col·laboració de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego i les i els festers del carrer Sant Miquel, tot apunta que, ha sigut més que encertada.

L’amplada del carrer feia que la vintena de parades exposades al llarg del primer tram de carrer lluïren ben vistoses. Al que es va afegir les activitats dirigides a tots els públics que se succeïren unes a les altres amb molta puntualitat, al voltant de la plaça amb el concert de Blat, l’explicació de l’ermita de Sant Miquel a càrrec d’Atzaïla o les cucanyes organitzades pels festers del carrer Sant Miquel, entre altres.

Al que s’esdevenia al carrer Sant Miquel durant la Fira de Comerç cal sumar-li el que succeïa en l’entorn de la plaça de l’Ajuntament, el carrer Vallet, Ecce-Homo i Sant Domènec on pintors i pintores plasmaven la seua visió d’edificis emblemàtics del municipi amb un màxim de 4 hores en el I concurs de pintura ràpida impulsat des de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego. Moltes van ser les persones que van buscar els i les artistes per poder veure com pintaven el campanar, el portal de sala o la façana de l’ajuntament, entre d’altres. Tots i totes observaven amb admiració la tasca.

Totes estes circumstàncies feien declarar la regidora de Creama, Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, que la Fira de Comerç d’enguany «ha superat les expectatives». Ressaltava Rosa Maria Ferrer que «del que més contents estem, i això és mèrit de l’Associació de Comerciants, és del concurs de pintura ràpida perquè la gent en passejar pel carrer va poder gaudir d’una exposició d’art i va poder veure com es fa un quadre en directe en molt poc temps».

Avançava Ferrer que des de l’Associació ja s’havia llançat la idea que «l’any que ve hem de repetir-ho i intentar arreglar les cosetes que no han eixit bé i això vol dir que els ha anat bé i volen repetir», el que per a l’equip de govern, apuntava, «és un mèrit i estem súper contents».

El nou president de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, Jesús Pérez, asseverava que la Fira de Comerç «ha sigut un èxit» i posava l’accent en el concurs de pintura ràpida impulsat per l’Associació, que definia com a «espectacular» perquè «veies que la gent del poble s’interessava per veure els pintors». És per això que assegurava sentir-se «súper content».

A falta de valorar amb més calma la jornada, el fet és que dissabte «els carrers estaven a tope i la combinació ha estat molt bé perquè durant tot el dia hi hagut activitats diferents i la gent no tenia temps a avorrir-se», comentava Pérez.

També es mostraven molt satisfets i satisfetes des de l’agrupació de festers del carrer Sant Miquel perquè es va poder veure «molta vida al carrer» i és per això que confiaven «que als comerciants també els haguera anat bé perquè tornaren a repetir», declarava Àngela, festera del carrer Sant Miquel. Esta conjunció confessava que va motivar les i els festers de Sant Miquel a organitzar tota la resta d’actes associats a la festivitat. A més, avançava que estan en procés de constituir-se com a associació.

Molt hem llegit sobre el I Concurs de Pintura Ràpida que es va dur a terme durant el matí de dissabte en el context de la Fira de Comerç de Pego. A les 17h es van lliurar els premis i la decisió del jurat, format per Joan Castejón, Rafel Ruiz, Pepe Pastor i Filibert Siscar va ser la següent:

– 1r Premi: David Aguado Escarbajal

– 2n Premi: Blas Tomàs Ibáñez

– 3r Premi: Alberto Márquez Ruiz

Millor artista local: Javier Ruiz, Txin.– Premi Infantil: Sofia Beltra Alentado

– Premi Juvenil: Enma Cozens Vila

Avançava la vocal de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego i qui va proposar que s’incloguera un concurs de pintura ràpida durant la Fira de Comerç, Maite Alborch, que «l’any que ve més i millor», assegurant la continuïtat del concurs per la bona acollida i per haver aconseguit donar un toc ben especial al centre del poble gràcies a la presència dels pintors i pintores participants.

«El nivell ha estat molt bé per ser el primer any», ressaltava el portaveu del jurat, el pegolí Filibert Siscar, que desvelava que es van debatre entre quatre dels quadres presentats per a repartir els tres premis que hi havia. Destacava també que les obres presentades no pretenien copiar exactament el moment en què es captava l’espai, sinó que totes tenen impresa la subjectivitat de la mirada de l’artista, el que les ha fetes més interessants.

 

1361 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!