Compte enrere per a la Fira de Comerç de Pego

Una Fira que vol «mantindre viu el poble i el comerç». Organitzada per la regidoria de Creama, Comerç i Promoció Econòmica i la col·laboració de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, enguany la Fira de Comerç ve de la mà de la festivitat de Sant Miquel i els Amics del carrer Sant Miquel. Durant la jornada de dissabte, 29 de setembre, una vintena de comerços locals s’omplirà amb les parades i activitats el carrer Sant Miquel. A més, des de l’Associació de Comerç s’ha apostat pel I concurs de pintura ràpida.

«L’objectiu és sempre mantindre el comerç viu, actiu, eixir al carrer perquè la gent veja que ens menegem», apuntava el nou president de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego, Jesús Pérez durant la presentació de l’esdeveniment comercial del municipi que té lloc este dissabte al carrer Sant Miquel, una nova edició de la Fira de Comerç de Pego. El nou secretari de l’Associació, Jacob González afegia que van a intentar «plenar el carrer de gent i de vida perquè pensem que, quan més vida hi haja al carrer, millor li anirà al comerç local».

Després d’un any sense fira, enguany la regidoria de Creama, Comerç i Promoció Econòmica la recupera per desig exprés de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego. La data triada per a dur-la a terme, este dissabte, coincidint amb la celebració d’una de les festivitats de barri més arrelades al municipi, la de Sant Miquel.

Així, este dissabte, una vintena de comerços de Pego es desplegaran al llarg del carrer Sant Miquel i complementaran la seua presència amb activitats programades per ells i també pels Amics del carrer Sant Miquel. Alicia Carbonell, l’ADL de CREAMA Pego.

Des de la regidoria de Promoció Econòmica s’està intentant «que la gent compre en la nostra població, que no se’n vagen fora, perquè comprar a Pego significa que la compra és més propera, més familiar i també és més ecològica i ens beneficia a tots», afirmava l’alcalde. Afegia que, per a ajudar a impulsar encara més el comerç local la regidoria de Medi Ambient en col·laboració amb l’empresa de residus, SAV, han dissenyat unes borses de tela per a posar un granet d’arena en l’eradicació de les borses de plàstic.

Insistia Jesús Pérez, el nou president de l’Associació de Comerç i Professionals de Pego en el desig de «mantindre viu el poble i el comerç», un desig que té una bona base d’execució en la Fira de Comerç. És per això que durant tota la jornada de dissabte hi haurà «diverses activitats» que s’han coordinat amb els Amics del carrer Sant Miquel». La Fira i tota la resta d’activitats tenen el tret d’eixida a les 10 del matí.

«La idea de fer la Fira durant el dia de Sant Miquel és per contribuir a què vaja el major nombre de gent possible, tant a la festa de Sant Miquel com a la Fira de Comerç» amb l’objectiu de crear simbiosi per sumar, apuntava el nou secretari de l’Associació de Comerç, Jacob González. Resumia Maite Alborch, vocal de l’associació, que el que es pretén és «fer poble entre tots, la cultura, el comerç… perquè el poble som tots, al final».

Amb este esperit naix la gran aposta de la Fira de Comerç d’enguany, el concurs de pintura ràpida, «una activitat per a mantenir els carrers vius i amb gent», apuntava González. «Una novetat molt important en el municipi de Pego perquè no s’ha fet mai un concurs de pintura ràpida», apuntava l’ADL de Creama que informava que la idea havia nascut de l’Associació de Comerç i, més concretament de Maite Alborch, vocal de l’associació. Esta explicava que ho havia vist en altres pobles i va pensar que era interessant, que era «una idea molt bona perquè va que vinga gent de fora» i també perquè «Pego és un poble de molts artistes, molta gent que pinta, que canta, que escriu…». A això se li afegix «l’atractiu de veure com es pinta en directe d’una manera ràpida».

La temàtica a plasmar en el llenç és o bé l’ermita de Sant Miquel o bé el casc històric perquè «es tracta que pinten el nostre poble». El jurat estarà conformat per Joan Castejón, reconegut artista i jurat del Certamen Nacional de Pintura Vila de Pego, Rafel Ruiz, qui ha estat durant quasi 25 anys director del Museu d’Art Contemporani de Pego, Filiberto Siscar, professor de Belles Arts i Pepe Pastor, professor de pintura de l’FPA Pérez Ramos.

A les 17 hores es donaran els premis que consistixen en un 1r de 600€ a càrrec de Mas y Mas, un 2n premi de 300€ a càrrec de la Cooperativa Agrícola de Pego, un 3r premi que consistix en un txec-regal d’Enquadres amb emmarcació a mida, un 4t premi serà per a l’artista local d’un lot de Belles Arts i també un premi infantil que també serà un lot de Belles Arts. En esta categoria poden participar xiquets i xiquetes de 7 a 17 anys, en el qual els més menuts hauran d’anar acompanyats d’alguna persona adulta.

Les obres que es realitzen durant el concurs de pintura ràpida de la Fira de Comerç de Pego estaran durant tot el mes d’octubre exposades a les botigues que formen part de l’Associació. Si l’autor o l’autora ho considera oportú, la seua obra estarà a la venda durant eixe període.

 

1448 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!