Acció Urgent i l’Ajuntament de Pego aposten pel Codylife per millorar la resposta sanitària en casos d’emergència

Esta polsera que funciona amb el codi QR es pot adquirir a Sunsionet@ per un preu que, majoritàriament, oscil·la entre els 10€ i els 20€. Destaquen des d’Acció Urgent i l’Ajuntament de Pego que Codylife permet emmagatzemar informació sanitària que potser clau a l’hora de salvar una vida.

Este matí s’ha presentat a l’Ajuntament de Pego la nova aposta d’Acció Urgent per a millorar la resposta en el seu sistema d’atenció en casos d’emergència, Codylife. Es tracta d’un senzill codi QR amb diferents adaptacions per a què, en cas d’accident o d’algun infortuni que requerisca d’atenció primària, l’actuació dels sanitaris siga el més ràpida i precisa possible. Este QR porta la informació del nom, l’edat, l’adreça, els i les familiars als que avisar en primer lloc, el grup sanguini, les al·lèrgies, l’historial mèdic i totes aquelles dades rellevants que la persona posseïdora de Codylife vullga afegir-li. Dades, totes elles, que fan d’un rescat urgent una tasca molt més ràpida i que poden significar la diferència entre la vida o la mort.

Esta iniciativa està recolzada per l’Ajuntament de Pego. El regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà destacava «la preocupació per l’assistència sanitària del consistori des de ja fa uns anys i la importància que tenen els primers auxilis» per a salvar vides. D’eixa preocupació va nàixer el servei sociosanitari que actualment es manté i que des del principi ha gestionat Acció Urgent després de guanyar els successius concursos públics.

La iniciativa del servei va nàixer, entre altres perquè Pego està allunyat dels serveis sanitaris generals i també és la porta als pobles de l’interior, sempre amb més dificultats d’accés. Estes circumstàncies provoquen, ressaltava Carmelo Ortolà, que «ens preocupem d’això i ens muntem els nostres serveis per a donar una assistència al ciutadà que puga tindre qualitat, igual o superior a molts pobles de primera línia de costa».

Apuntava el regidor de Sanitat que Acció Urgent «s’esforça per superar-se dia a dia» i recordava els programes ja desenvolupats com Pego CardioProtegit, el d’assistència domiciliària o el que hui s’ha presentat, la incorporació del sistema Codylife per a poder conèixer millor l’historial mèdic de les persones que s’atén en casos d’emergència i aconseguir una resposta més ràpida encara. Considerava la incorporació d’esta nova ferramenta «necessària» per a la ciutadania pegolina.

Des de fa un any aproximadament que Acció Urgent està testant el Codylife per veure si és un producte que s’adequa a les característiques de funcionament del col·lectiu i, explicava el seu sanitari Pedro Barranco, que una vegada es van trobar en el cas d‘haver d’atendre una persona desconeguda que no es podia identificar, ni amb l’ajuda del centre de salut ni amb la de la policia.

Si en esta situació, apuntava Barranco, la persona hagués portat una polsera Codylife, amb el lector de QR podrien haver conegut molta informació valuosa per a poder decidir que fer amb eixa persona. Un recurs que també pot servir per a quan un xiquet o xiqueta se’n va d’excursió i es perd o té diabetis, asma, intolerància al gluten i similar. Esta informació permet que es treballe més ràpidament en la resposta, el que pot ser vital. De fet, assenyalava Barranco que, si Pego implantara el Codylife, amb l’ajuda de l’Ajuntament, el municipi es convertiria en el primer poble QRProtegit.

Sergi Serna, propietari de Sunsionet@ Informàtica, explicava que el que faran serà comercialitzar Codylife, és a dir, allí es podrà comprar el QR en diferents formats. Amb un preu que oscil·la entre els 10€ i els 20€, amb els beneficis ajudarà a cobrir «algunes necessitats d’Acció Urgent, com ara mateix una tauleta», apuntava. Els preus depenen bastant del material amb que estiga feta la polsera (pell, tela, plàstic…). També hi ha polseres específiques per a xiquets i xiquetes i fins i tot per a mascotes. A més d’en format polsera, Codylife es pot trobar en cadena o, amb les enganxines que porta el paquet, es pot apegar a la roba si ixes a córrer o a la muntanya, es pot col·locar a l’interior del vehicle, a la moto o a la bicicleta, al casc i en llocs similars.

Codylife té un sistema de protecció de dades important, ja que per llegir-lo el dispositiu mòbil ha d’estar molt a prop del codi QR i, a més, quan és llegit envia un correu electrònic indicant quin dispositiu l’ha llegit i des d’on.

Anunciava la regidora de Serveis Socials, Rebeca Bañuls, que l’Ajuntament de Pego col·laborarà adquirint un nombre destacat de polseres Codylife destinats als usuaris i les usuàries de la residència per si estos es perden o desorienten, que siga més fàcil tornar-los a la residència. També avançava que es faran reunions individualitzades amb cada associació per a donar a explicar en què consistix Codylife i resoldre tots els dubtes que puguen eixir.

 

2111 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!