Una escola menys a la Vall de Gallinera

Alpatró no compta enguany amb escola perquè eren tres alumnes matriculats. La sorpresa ha vingut principalment en relació al moment de comunicar la decisió, una vegada ja començat el curs. Els tres alumnes este curs s’hauran de desplaçar fins a l’escola de Benialí, a sis quilòmetres de distància. Ho faran en un autobús que facilita la Conselleria d’Educació. En total són 19 alumnes d’infantil i primària els que estudien allí. Una de les demandes per a este curs és un menjador escolar.

Primer va ser la Vall d’Ebo i ara és la Vall de Gallinera, la que veu com es tanca una de les seues escoles públiques. A la Vall de Gallinera, que comptava amb dos centres educatius d’infantil i primària, compta des de principi de curs amb només un perquè l’escola Ausiàs March d’Alpatró ha hagut de tancar este curs per tenir matriculats només 3 alumnes.

Expliquen fonts municipals que, amb esta xifra d’alumnes la decisió de la Conselleria no ha sigut una sorpresa. No obstant això, el que sí que els ha sorprés és que la comunicació de tancament s’ha realitzat una vegada ja començat el curs, una circumstància que no acaben d’entendre.

A l’escola Ausiàs March d’Alpatró l’any passat estudiaven 5 alumnes. Enguany n’eren tres. Tres xiquets i xiquetes que este curs s’han de desplaçar fins al col·legi de Benialí, que queda a sis quilòmetres. La conselleria d’Educació els ha posat un autobús, que comença la seua ruta a Benissili, l’últim nucli poblacional de la Vall de Gallinera. L’escola rural de Benialí compta este nou curs amb 19 alumnes, dos mestres i docents especialistes en les distintes matèries.

La part positiva d’esta realitat, segons la interpreten els pares i les mares de la Gallinera és que, agrupar tot l’alumnat en un sol centre educatiu permetrà començar a posar els fonaments perquè les famílies romanguen en el municipi, dividit en huit nuclis poblacionals i, fins i tot podria fer atractiva la tornada de famílies que van decidir anar-se’n.

Ara, el que es demana tant per part de les famílies com de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera és un menjador escolar que permeta la conciliació laboral i familiar. L’ajuntament té en propietat un local que està disposat a cedir a la Conselleria d’Educació perquè l’habilite per a eixe ús. De fet, una possibilitat per construir-lo seria sol·licitar el Pla Edificant. No obstant, fonts municipals avancen que des de Conselleria veuen molt difícil per a enguany concedir esta petició que sí que es comprometen a enllestir per al curs que ve. És per això que des de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera s’està consultant la possibilitat de ser el consistori qui oferisca eixe servei que es veu necessari per al bon funcionament de l’escola.

Des de l’Ajuntament també es contempla la possibilitat de cedir un terrenys municipals situats entre Benialí i Benissivà perquès es puga construir un centre educatiu nou. Els terrenys ja disposen de llum, aigua i clavegueram, ja que el projecte fa temps que està damunt la taula. Si s’edificara esta nova infraestructura es faria, apunten fonts municipals, amb la normativa actual que contempla l’eliminació de barreres arquitectòniques. A més, incorporaria una aula per a xiquets i xiquetes de 2 anys.

1623 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!