Pego s’adherix a l’Acord Marc de subministrament elèctric de la Diputació per un període de dos anys

Amb 10 vots a favor, 3 en contra i una abstenció, hui s’ha aprovat en sessió plenària extraordinària tornar a sumar-se a l’Acord Marc de subministrament d’energia elèctrica destinat a les entitats i organismes autònoms adherits a la Central de Contractació de la Diputació Provincial d’Alacant fins el 2020 per un import de 695.042€. El contracte és amb Iberdrola amb tarifa fixa procedent d’energia renovable.

Este matí s’ha celebrat a l’Ajuntament de Pego una sessió plenària extraordinària per a aprovar l’adhesió municipal a l’Acord Marc de subministrament d’energia elèctrica destinat a les entitats i organismes autònoms adherits a la Central de Contractació de la Diputació Provincial d’Alacant, ja que la data límit per a sumar-se a este acord és el 30 de setembre.

Esta adhesió suposa «adjudicar a Iberdrola Clientes SAU […] el contracte de subministrament elèctric del mercat lliure, tipus contractable tarifa fixa d’origen renovable». L’import total, des del 30 de setembre de 2018 fins el 30 de setembre de 2020, és de 574.415€ más 120.627€. Així l’adhesió de hui també portava aparellada l’aprovació de la despesa per al període esmentat. En 2018, la xifra a pagar és de 87.474€. Per a 2019 està previst pagar 347.045€ i per a 2020 un import de 260.522€.

El regidor d’Hisenda i portaveu de Ciutadans de Pego Independents, Carmelo Ortolà, recordava que la primera vegada que l’Ajuntament de Pego es va adherir a l’acord marc de la Diputació d’Alacant al respecte de l’energia elèctrica va ser en 2016. Ho va fer i ho fa perquè, explicava, «entenem que són els preus que hauran trobat més òptims per al subministrament de diversos municipis». I destacava Ortolà que en este cas «es tracta d’un subministrament plurianual, el que queda de 2018, 2019 i 2020».

Sobre l’import, comentava que es tracta del màxim i apuntava que «este pot anar a la baixa en funció de l’estalvi energètic que puga generar cada municipi» i, en el cas de Pego se centra en el canvi de lluminàries i, posteriorment, reduir les potències contractades. Assegurava el regidor d’Hisenda que, «amb estes contractacions el que s’intenta és arribar a obtenir una energia, com és el compromís, de fonts renovables», tot i que assenyalava Carmelo Ortolà no sap com es controla i alhora també es pretén «rebaixar la factura de la llum».

La popular Ana Ortolà, es mostrava favorable a l’adhesió assenyalant que «el tema dels preus està comprovat i pel que fa a energies renovables estarem un poc al dia», suggerint que l’equip de govern podria preguntar com es comprova si l’electricitat ve o no d’energies renovables.

Des de Compromís per Pego, el seu portaveu Àngel Oltra, feia notar que el ple anava a aprovar «el mateix que l’any passat i l’any passat l’altre, en unes condicions molt paregudes, en la diferència que este és per a dos anys», una dada que ressaltava el valencianista per a posar de relleu que «és curiós que en el any següent que és electoral, Iberdrola s’assegure un any més de contracte en molts pobles, gràcies a la Diputació».

Criticava Oltra que, de nou, «no s’han mirat altres opcions fora d’este conveni i més tenint en compte que només s’ha presentat Iberdrola». Recordava el regidor de Compromís que actualment en el mercat energètic «és prou més divers i, sobretot en el tema de renovables, hi ha cooperatives que treballen 100% amb energies renovables i que ja treballen amb municipis».

L’adhesió era aprovada amb 10 vots a favor, els de PSPV, Ciutadans de Pego Independents i PP, 3 vots en contra de Compromís per Pego i una abstenció de Volem Pego.

1500 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!