Pego acull la presentació del I Circuit Trail La Marina

Diumenge 4 de novembre, amb Bèrnia Moscatell Trail a Xaló, s’inicia el I Circuit de curses de muntanya de la Marina. Pego, el 18 de novembre, serà la següent prova a disputar i, així, cada dues setmanes hi ha programades un total d’11 curses també a Gata, Calp, Callosa d’En Sarrià, Llíber, Pedreguer, Ondara, Benissa, Vall de Gallinera i Senija. Les inscripcions, que s’hauran de fer per a cada curs, ja estan obertes a www.mychip.es

Divendres es presentava a la Casa de Cultura de Pego el I Circuit Trail La Marina que unix els esforços d’11 clubs que han volgut impulsar les seues curses de muntanya donant-li forma de lliga comarcal. Corredors i corredores ompliren l’espai com assenyalava el presentador de l’acte, el pegolí del Club Dorsal 19 Juan Piera, i reiterava el regidor d’Esports, Raül Tamarit. També van assistir a la presentació d’esta nova cita esportiva, representants polítics d’Ondara, l’Atzúbia i Xaló, com és el cas del Diputat provincial, Gerard Fullana.

Raül Tamarit constatava la consolidació de les curses per asfalt i apuntava que el que feia falta era «consolidar les carreres de muntanya perquè tots els pobles tinguen carrera de muntanya i a més fer comarca creant el I Circuit Trail La Marina» i és per això que donava l’enhorabona als 11 clubs que han tret les forces suficients per tirar endavant la iniciativa. Desitjava el regidor d’Esports que esta «siga la primera de moltes més edicions».

Després de la introducció a la taula del pegolí Bastiste, Juanjo Garcelà, vicepresident de l’organització del I Circuit Trail La Marina explicava que la iniciativa va començar fa quasi un any perquè des dels clubs «es va creure interessant fer una lliga on se li puga donar un poc més d’al·licient a l’esportista i també als clubs organitzadors, ja que moure un circuit motiva més que les curses individuals.

El circuit original abraçava les dos Marines, l’Alta i la Baixa, finalment les curses es disputaran majoritàriament a la nostra comarca, tot i que també hi participa Callosa d’En Sarrià. Així les coses, el I Circuit Trail La Marina està format per 11 curses que s’inicien a novembre i finalitzaran al mes d’abril de 2019, amb dos curses al mes. Lamentava el vicepresident que Xàbia s’ha quedat fora perquè no s’ha pogut acoblar al calendari. Entre les curses, hi ha de veteranes, amb 14 anys de vida i d’altres que s’inicien enguany. Sobre Pego Trail s’alegrava Juanjo Galcerà que torne a reeditar-se perquè el recorregut passant per la Figuereta tenia molt d’encant.


El calendari és el següent:

1rBèrnia Moscatell Trail a Xaló, de 22km, el 4 de novembre de 2018

2ª- Pego Trail, de 21km, el 18 de novembre de 2018

3ª- IV Cursa els Tres Tossals a Gata de Gorgos, de 21.50km, el 2 de desembre de 2018

4ª- XIV Mitja Marató Serra d’Oltà a Calp, de 21km, el 16 de desembre de 2018

5ª- Almeida Trail a Callosa d’En Sarrià, de 24km, el 13 de gener de 2019

6ª- V Cursa per muntanya Castell d’Aixà a Llíber, de 21km, el 27 de gener de 2019

7ª- VI Mitja Marató Muntanya Ocaive a Pedreguer, de 21km, el 3 de febrer de 2019

8ª- X Gegant de Pedra a Ondara, de 21km, el 17 de febrer de 2019

9ª- VIII Perimetral de Benissa, de 23km, el 9 de març de 2019

10ª- III Arrapapedres a Benialí (Vall de Gallinera), de 28km, el 24 de març de 2019

11ª- V El camí dels bandolers a Senija, de 25km, el 7 d’abril de 2019

Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer a la pàgina web www.mychip.es. Estes seran gratuïtes perquè «les coses siguen senzilles». Les inscripcions «hauran de fer-se individualment a cada cursa» respectant-se els terminis de cada cursa, tot i que hi haurà una classificació general i, per tant, cada cursa serà puntuable.

2179 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!