Pego rep una subvenció per a la recuperació de la memòria històrica de 9.774€

L’import cobrix bona part de les despeses derivades del viatge realitzat per representants de l’Ajuntament de Pego, alumnes de l’IES Enric Valor i representants de l’Associació de Memòria Històrica de Pego a Mauthausen per a assistir, per primera vegada, als actes commemoratius de l’alliberament del camp de concentració nazi.

Enguany, per primera vegada, l’Ajuntament de Pego organitzava un cicle sobre Memòria Històrica amb diferents activitats per a, entre altres, promoure que les noves generacions que no han viscut la guerra ni la postguerra, coneguen els fets de primera mà perquè prenguen consciència del que va suposar i evitar així que es repetisquen les mateixes errades.

Entre les activitats incloses en este I cicle sobre Memòria Històrica es va realitzar un viatge a Mauthausen al que van anar 10 alumnes de l’IES Enric Valor de Pego que estaven investigant a l’arxiu municipal documentació sobre els cinc pegolins morts al camp de concentració nazi de Gusen, el professor d’Història Joan Morell, l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Cultura, Laura Castellà i el president de l’Associació per la Memòria Històrica de Pego, Jaume Sala. Un viatge organitzat per l’Amical de Mauthausen i altres camps que els va permetre conèixer els camps de concentració de Mauthausen, Buchenwald i Sachsenhausen i participar en els actes commemoratius de l’alliberament del camp de concentració nazi. Al viatge també hi va anar instituts de Bunyol, Morella, Torís, Bellreguard i Xàtiva.

La major part de les despeses derivades d’eixe viatge seran sufragades per la subvenció que la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha concedit a l’Ajuntament de Pego per un valor de 9.774€. La quantia màxima que es concedix és de 10.000€ i el consistori pegolí va demanar 11.499€, atorgant-li un 85% del valor sol·licitat.

La concessió de subvencions de la Conselleria de Justícia està destinada a projectes i iniciatives en matèria de recuperació de la memòria històrica que afavorisquen la convivència democràtica, i a projectes i iniciatives que promoguen el desenvolupament de drets i llibertats fonamentals, base del projecte de memòria històrica que va començar en 2017 l’Ajuntament de Pego junt amb IES Enric Valor i l’Associació de Memòria Històrica en adherir-se a la Xarxa Mai Més de Memòria i Prevenció del feixisme.1118 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!