Els regidors socialistes i de Compromís reivindiquen la participació de la Diputació en el Fons de Cooperació

Els regidors i regidores socialistes i de Compromís en l’Ajuntament de Pego han secundat les concentracions convocades des del PSPV-PSOE i Compromís provincials per tal de reivindicar la incorporació de la Diputació d’Alacant al Fons Municipal de Cooperació.

Des dels grups del PSPV-PSOE i de Compromís en la Diputació d’Alacant han denunciat un boicot per part del Partit Popular al Fons, el qual deixaria als municipis de la Marina Alta sense 10’5 milions d’euros. És per això que s’ha convocat per part dels dos partits concentracions a les portes dels ajuntaments de la comarca, en principi, per a hui divendres. Però, a Pego, per qüestions d’agenda, els regidors i regidores de Socialistes Pego i de Compromís per Pego es van concentrar ahir a les set de la vesprada, exigint conjuntament la participació de la Diputació d’Alacant en el Fons de Cooperació Municipal dels Municipis i Entitats Locals Menors de la Comunitat Valenciana.

En el cas de Pego, segons ha manifestat el secretari d’organització dels socialistes, Ricardo Sendra, el que es deixa de rebre del Fons són més de 100.000€ a l’any.

Per part de Compromís per Pego, la portaveu en la corporació, Anna Sastre, ha posat l’accent en el fet que la postura de l’equip de govern de la Diputació d’Alacant genera una situació de desigualtat per als municipis de la província comparant amb els de València i Castelló.

Els socialistes esperen un canvi en l’equip de govern de l’ens provincial per tal que coopere amb la Generalitat i els diners comencen a arribar als pobles de la província d’Alacant. Ricardo Sendra recorda que els diners no són de les administracions, sinó de la ciutadania i demana que el PP local s’implique en la reivindicació de la participació de la Diputació d’Alacant en el Fons.

Anna Sastre ha incidit en què un dels motius de la no participació de la Diputació en el Fons és que vol mantindre el control sobre la destinació dels diners que reben els ajuntaments com a subvenció.

Els portaveus dels dos grups en la Diputació -el socialista Toni Francés i Gerard Fullana per Compromís-, han informat que el rebuig de la Diputació d’Alacant al Fons Municipal de cooperació suposa, en cinc anys, una pèrdua acumulada de fons per al conjunt dels ajuntaments de la província de 68’5 milions d’euros.

Per al diputat socialista de la Marina Alta, Óscar Mengual, resulta frustrant per als municipis de la Marina Alta veure com “a tot just uns pocs quilòmetres tenim als municipis de València que reben el doble que nosaltres per aquests fons, perquè la Diputació de València els ajuda».

Per part seua, el portaveu de Compromís en la Diputació, Gerard Fullana, ha afirmat que les concentracions a les portes dels ajuntaments de la Marina Alta han estat «Fonamentalment, per a protestar davant la deriva del govern de la Diputació d’Alacant, que es resumeix en tres elements: caos, corrupció i conflicte permanent”.
852 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!