L’estrena de ‘El Comissari i la Màfia’, una nit de superherois

Tot i que plovia, la nit de dissabte, el teatre municipal de Pego va rebre nombroses visites que acudiren a l’estrena del segon curt de l’associació de persones discapacitades, Obrint Camí. Precediren l’estrena un grapat de superherois i superheroïnes, que com ells i elles, s’atrevien a superar barreres, com era, en aquest cas, la d’actuar davant d’un nombrós públic.
“Una nit fantàstica, plena de superherois del somriure” que visitaren la nit de dissabte el Teatre Municipal de Pego per a companyar l’estrena del segon curt d’Obrint Camí ‘El Comissari i la Màfia’. És el que venia a dir la presentadora de l’acte i directora del curtmetratge, Rebeca Mut.

Entre els superherois i les superheroïnes que van passar per l’escenari del Teatre Municipal es trobaven persones que com Obrint Camí, superaven la barrera dels nervis d’una primera actuació amb nombrós públic a la sala de butaques. Era l’alumnat de primer i tercer any de l’Escola de Teatre de Pego que actuaven, molts d’ells per primera vegada i, amb l’objectiu de solidaritzar-se amb els protagonistes de ‘El Comissari i la Màfia’. Altres superherois i superheroïnes com Supermanco, el Capità Botija, Paloma Manfugàs, Josep Orihuel o els i les components de Bebop Grup, ja portaven actuacions a la seua esquena, però la solidaritat va ser la seua unió en aquesta ocasió.

Just abans de projectar ‘El Comissari i la Màfia’ una de les persones més actives en Obrint Camí, Paqui Banyuls va destacar que “les persones amb discapacitat, necessiten d’un reconeixement social i polític per tal de buscar el seu benestar, d’ací a la importància de les associacions que ajuden a aquestes persones i les seues famílies i també són la representació amb les diferents administracions”. Recordava Banyuls a la Marina Alta hi ha moltes mancances per a millorar la vida d’aquestes persones. Alhora també anunciava que enguany Obrint Camí ha encetat un nou programa de voluntariat jove contactant amb alumnes de l’institut de Pego, tenint molt bona resposta.

Rebeca Mut manifestava que “gravar un curt per a ells i elles –persones amb algun tipus de discapacitat- és important perquè trenca barreres i fronteres”. Un exemple de com se sentien els protagonistes del curt ens el donava, senzillament, Ferran, expressant que havia estat uUna experiència meravellosa”.

I després d’aquesta presentació, es projectava eixe esperat curt, ‘El comissari i la màfia’ que era molt aplaudit en acabar la seua projecció. Un curt rodat durant dos mesos amb uns resultats que demostren l’avanç dels protagonistes en l’art actoral i en les ganes de millorar la qualitat dels productes que duen entre les mans.


312 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!